Természetiskolai programok a Fecskeház erdei iskolában

Természetiskolai programok a Fecskeház erdei iskolában

 

Kedves Pedagógus! 

Köszönjük, hogy érdeklődik a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság a Fecskeház erdei iskolájának minősített természetiskola programjai iránt. A természetiskola programunk az óvodások, általános iskola alsós és felsős korosztályai részére készültek. A természetiskolai program kínálatunk programokból, modulokból és foglalkozásokból épül fel. Ezekből van lehetőségük válogatni, hogy az itt töltött napok számának, a gyermekek életkori sajátosságának, és a tananyaghoz való kapcsolódásuknak a függvényében milyen modulokat, foglalkozásokat választanak. Vannak olyan foglalkozások, amelyek önállóan is elérhetőek, de vannak olyanok is, amelyeket csak másokkal együtt választhatnak. Minden esetben feltüntettük, hogy ezek a foglalkozások/modulok milyen témakört ölelnek fel, milyen helyszínen valósulnak meg, mennyi időt vesznek igénybe és milyen áron érhetőek el. Ha bármilyen kérdésük lenne, kérem keressék Posta Róza kolléganőnket a fecskehaz@hnp.hu e-mail címen.

 

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság 2007-ben létesítette a Fecskeház erdei iskolát, hogy megfelelő helyszínt biztosítson azoknak a gyerekeknek, akik hazánk első nemzeti parkjába azzal a céllal érkeznek, hogy megismerhessék a Hortobágyot, annak természeti és kulturális értékeit. Az épület Hortobágy-Mátán, Hortobágy falutól 2 km-re található, a Hortobágyi Nemzeti Park területének szomszédságában. Az épület kialakítása során (közösségi terek, szobák), a berendezés (asztali és fali játékok, fejlesztő játékok, könyvek), valamint az udvari infrastruktúra létrehozásakor (játszótér, focipálya, kosárpalánk, kinti foglalkoztató kemencével) a gyerekek minőségi időtöltése kapta a fő hangsúlyt. Az erdei iskola (természetiskola) és erdei óvoda (természetóvoda) programokon túl az épület osztálykirándulások, táborok, szakmai konferenciák helyszínéül is szolgál. A Fecskeház erdei iskola ideális kiindulópontként szolgál a puszta megismeréséhez. Az épület udvara, a közelből induló tanösvények, egyéb bemutatóhelyek, kiállítások a puszta értékeinek megismerését teszik lehetővé. A természetiskolai és természetóvodai foglalkozások is ezen helyszínekre épülnek. A különböző távokat gyalogosan, kerékpárral, a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság által biztosított elektromos buszokkal lehet megtenni. A korosztályokhoz igazított, igen színes és változatos foglalkozások megtartását az Igazgatóság szakképzett munkatársai biztosítják. Az épület 34 fő (+ 6 fő pótágy) elszállásolását teszi lehetővé. A Fecskeház erdei iskola és ifjúsági szálláshely április 15. és október 31. között tart nyitva. November 1-től április 14-ig csak 20 fő feletti csoportok fogadása lehetséges. Kapacitás (szálláshelyi férőhelyek): 5 db 2 ágyas zuhanyzós szoba, 1 db 4 ágyas zuhanyzós szoba, 1 db apartman 2 db 2 ágyas szobával, 4 db 4 ágyas komfort nélküli szoba (szobánként 2 db emeletes ágy, a 4 db szobához közös zuhanyzó, nemenként elkülönítve).

 

ÓVODÁSOK

Óvodásoknak szóló ajánlatunk 1 programból, 6 modulból és 20 foglalkozásból épül fel. A részletes programkínálat az alábbi linken érhető el.

PROGRAMKÍNÁLAT ÓVODÁSOKNAK - letölthető excel (.xlsx) file

 

ÁLTALÁNOS ISKOLA - ALSÓSOK

Alsósoknak szóló ajánlatunk 4 programból, 13 modulból és 42 foglalkozásból épül fel. A részletes programkínálat az alábbi linken érhető el.

PROGRAMKÍNÁLAT - ALSÓSOKNAK - letölthető excel (.xlsx) file

 

ÁLTALÁNOS ISKOLA - FELSŐSÖK

Felsősöknek szóló ajánlatunk 5 programból, 17 modulból és 51 foglalkozásból épül fel. A részletes programkínálat az alábbi linken érhető el.

PROGRAMKÍNÁLAT - FELSŐSÖKNEK - letölthető excel (.xlsx) file

 

minősítés oklevél

Nyomtatás
Érdekes tartalmak
Szállás - étkezés

Hortobágy és környéke.

Tudj meg többet
Csomagajánlatok

Utazási irodák számára...

Tudj meg többet
Tájékozódj!

Térképek, hasznos tudnivalók...

Tudj meg többet
Járműbérlés

Kerékpár, szekér, motorcsónak...

Tudj meg többet