Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság
Turizmus - Hírek 2018-07-30

Lezajlott a 11. Hortobágy-halastavi Kisvasút Napja

A változékony időjárás ellenére 250 résztvevő látogatott el az idén július 14-én megrendezett Hortobágy-Halastavi Kisvasút Napjára.

Az immár 11 éve ökoturisztikai célokat szolgáló kisvasút ünnepén számos alkalom kínálkozott a szabadidő hasznos és kellemes eltöltésére.

A Halászbárka Halastavi Fogadóközpont természettudományi-, és fotókiállítása (az újonnan átköltözött kisvasúti jegypénztár és ajándékbolt szomszédságában) már jó alapokat nyújthatott a szabadtéri programokhoz.

A vendégeknek sűrített járatokkal és kedvezményes jegyekkel szolgáltunk, sőt, a nap folyamán három alkalommal ingyenes, szakvezetéses természetismereti és terepmadarász túrán is részt lehetett venni.

A réti sastól a kanalasgémeken keresztül a mocsári teknősig vagy a sóvirágig számos állattal és növénnyel találkoztunk túráink során, miközben a vállalkozó szelleműek megismerkedhettek a terület múltjával és jelenével, természetvédelmi jelentőségével és legfontosabb fajaival.


 Ezen a napon – a látogatók örömére - „munkába állt” a B20-as „Csodabogár” is, mely egy motoros vontató kéthengeres, léghűtéses Slavia motorral. Ezen kívül meg lehetett nézni, sőt beleülni a PVG-be (Pálya Vasúti Gépjármű) vagy a kézi hajtányba is.

A gyerekek hol a szelfipontnál fotózkodtak, hol a kézműves foglalkozásokon vagy a bőrműves bemutatón vettek részt, bár egyeseknek a játszótér kötötte le inkább a figyelmét. Eközben egész nap robogott a „Szíktipró” (C50-403 pályaszámú dízelmozdony) által húzott kisvonat.

   

A fajokban és látványokban gazdag gyalogtúra és a kisvonatozás után jól esett a pusztai slambuc vagy a Hortobágy-halastavi sült hal. Mindezeket az izgalmakat pedig a büfében vásárolt hideg vagy meleg italok mellett lehetett megbeszélni.

A távozók végezetül a Halászbárka Halastavi Fogadóközpont parkolójában tanyázó partifecsék látványában gyönyörködhettek.

 

Koczka András
Oktatási és Turisztikai Osztály

 

Fotók: Koczka András

Nyomtatás
Események

Aktuális események

HKSzCsPSzV
 010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
282930       
2021. június
Mondjon véleményt

Mondjon véleményt

Kitöltöm
Tourinform

HORTOBÁGYI NEMZETI PARK
LÁTOGATÓKÖZPONT

+36 52 589-000

 

 

Érdekes tartalmak

Szállás - étkezés

Szállás - étkezés

Hortobágy és környéke.

Tudj meg többet
Csomagajánlatok

Csomagajánlatok

Utazási irodák számára...

Tudj meg többet
Tájékozódj!

Tájékozódj!

Térképek, hasznos tudnivalók...

Tudj meg többet
Járműbérlés

Járműbérlés

Kerékpár, szekér, motorcsónak...

Tudj meg többet

Múzeumok, kiállítások, látnivalók

Szállás, étkezés

Tanösvények, szórakozás, fürdők, programhelyszínek

Fejlesztések, projektek

Turista információ