Dátum: 2022-08-12 - 2022-08-14
Dátum: 2022-08-12 - 2022-08-14

Perseidák meteorles az Állatparkban

Hullócsillagok éjszakája Hortobágyon - Állatparki helyszín

A teljes programsorozatról bővebben: Perseidák meteorraj megfigyelése Hortobágy több helyszínén, utazó planetárium, Nap-megfigyelés

 

2022. augusztus 12-13-14.

 

Augusztus hónap kiemelkedő látványossága Perseidák meteorraj. A hullócsillagok megfigyelése kiváló esti programot nyújt bárki számára. A Hortobágyi Csillagoségbolt-park adottságai csak még tovább fokozzák az élményt, hisz a fényszennyezés hatása mérsékelt, így sokkal több csillag válik láthatóvá innen. A Hortobágyi Nemzeti Park Ökoturisztikai és Környezeti Nevelési Osztálya esti túrákat szervez a hullócsillagok megfigyelésére változatos programokkal augusztus 11-én (csütörtök), 12-én (pénteken), 13-án (szombaton) és 14-én (vasárnap) a Hortobágyi csillagoségbolt-park négy különböző helyszínén.

Időpont: 2022. augusztus 12-13-14. 20:30 - 23:00

Helyszín: Pusztai Állatpark

Részvételi díj: 1600 Ft/felnőtt, 1200 Ft/gyerek*, 4600 Ft/család (2 f+2 gy)

* gyerek: 3-14 éves korig

MEGVESZEM A JEGYET (kattintson ide)

Program: 

A program során a látogatók találkozhatnak olyan háziállatokkal, melyek napnyugta után is aktívak még: nyulakkal, legelésző birkákkal. Ezek az állatok a nappali nagy melegben kevésbé aktívak, de napnyugtakor, a hűvösebb időben még felélénkülnek, táplálkoznak. Szakvezetés keretében megfigyelhetők a gazdaság körüli vadon élő állatok: a telepen költő gyöngybaglyok és kuvikok. A baglyok a madárvilág legizgalmasabb képviselői közé tartoznak, rengetegen kedvelik őket, és szeretnék, ha a környezetükben is élnének. A közelmúltig, amikor szinte minden falusi, és sok városi udvarban is volt lakott baromfiudvar, disznóól és istálló, az itt élő egerek táplálékot és vonzerőt jelentettek a baglyoknak. Ebben a tanyasi hangulatban, a pusztai környezetben, egy látványos gémeskút szomszédságában gyönyörködhetnek a látogatók a meteorokban, ahol lehetőség lesz a Debreceni Fotóklub szakembereinek segítségével az éjszakai égbolt fotózásának rejtelmeibe is belesni.

 

Program kezdete és vége: 20:30 - 23:00 (20.00-tól gyülekező)

Parkolás: Hortobágy, parkolás a Pusztai Állatpark parkolójában

A helyszínen büfé működik, sötétedésig a kicsiknek lehetőség van játszóteret használni illetve póni lovaglás is rendelkezésre áll.

Figyelem! Mivel a meteorles program a Pusztai Állatpark gyepén lesz megtartva, pokrócot, polifoam matracot ajánlott hozni.

Tel.: 52/589-000 (hétfő kivételével 9.00-17.45)

Nyomtatás
Érdekes tartalmak
Szállás - étkezés

Hortobágy és környéke.

Tudj meg többet
Csomagajánlatok

Utazási irodák számára...

Tudj meg többet
Tájékozódj!

Térképek, hasznos tudnivalók...

Tudj meg többet
Járműbérlés

Kerékpár, szekér, motorcsónak...

Tudj meg többet