Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság
Turizmus - Hírek 2020-10-08

Indul a „Darukonyha receptverseny”

(BEKÜLDÉSI HATÁRIDŐ MEGHOSSZABBÍTVA 2020. október 18-ig!)

2020. október 24-én rendeztük volna meg a hortobágyi Darufesztivált, mely rendezvényen kiemelt hangsúlyt fektetünk a gasztronómiára. Viszont ebben a rendhagyó évben sajnos nekünk is másképp kell készülnünk. Azonban az elmúlt évekhez hasonlóan idén is meghirdetjük a Darukonyha Receptversenyt, mely egy kis nemzetközi kitekintést is ad a rendezvénynek, mivel a darvak országokat és kontinenseket kötnek össze azáltal, hogy hol költenek, hol vonulnak, illetve hol telelnek.

A Darukonyha Receptversenyre bárki beküldheti receptjeit, amennyiben megfelel az alábbi feltételeknek:

Három kategóriában lehet részt venni:

 kategória: előétel vagy leves

 kategória: főétel

 kategória: desszert

A receptben kötelezően fel kellett használni a zab és még legalább egy alapanyagot, ami a daru étrendjében is szerepel: köles, kukorica, napraforgó, árpa, búza, borsó, földimogyoró, olívabogyó, bab, burgonya, apró hal, rizs vagy hajdina.

Ön szeret sütni-főzni és újítani a konyhában? Induljon receptversenyünkön a kreatív receptjeivel, ételkülönlegességeivel! A jelentkezéshez a résztvevőknek ki kell tölteni az on-line nevezési lapot. A személyes adatok mellett szükségünk lesz egy részletes leírásra az étel elkészítéséről (ez maga a recept). Az elkészült és tálalt ételről 3 db színes fényképet kell beküldeni, amelyek fontos szerepet kapnak a zsűrizés során.

Minden receptet külön nevezési lapon kell beküldeni, de többféle recepttel, más-más kategóriában is részt lehet venni. A nevezés 2020-ban díjmentes.

A beérkezett recepteket zsűri rangsorolja, majd kategóriánként hirdeti ki az első három helyezettet. A zsűri a recept leírása és az ételről készült fényképek alapján bírál, a személyes adatokat nem látják, így ezek nem befolyásolják a döntésüket. Fontosnak tartjuk a nagyközönség véleményét is, így lehetőséget adtunk arra, hogy október 22-ig az Igazgatóságunk facebook oldalán (#DarukonyhaReceptverseny) szavazzanak arra, hogy ki kapja meg a 2020-as év Darukonyha Receptverseny különdíját.

Örömmel várjuk mindazok pályázatát, akik szeretnek a konyhában alkotni, sütni-főzni és kedvet éreznek egy kis megmérettetéshez. A nevezéssel kapcsolatos bővebb információ: www.hnp.hu/darukonyha

Nyomtatás
Események

Aktuális események

HKSzCsPSzV
         0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31           
2021. május
Mondjon véleményt

Mondjon véleményt

Kitöltöm
Tourinform

HORTOBÁGYI NEMZETI PARK
LÁTOGATÓKÖZPONT

+36 52 589-000

 

 

Érdekes tartalmak

Szállás - étkezés

Szállás - étkezés

Hortobágy és környéke.

Tudj meg többet
Csomagajánlatok

Csomagajánlatok

Utazási irodák számára...

Tudj meg többet
Tájékozódj!

Tájékozódj!

Térképek, hasznos tudnivalók...

Tudj meg többet
Járműbérlés

Járműbérlés

Kerékpár, szekér, motorcsónak...

Tudj meg többet

Múzeumok, kiállítások, látnivalók

Szállás, étkezés

Tanösvények, szórakozás, fürdők, programhelyszínek

Fejlesztések, projektek

Turista információ