Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság
Almenü
Védett területek
Nemzeti parkTájvédelmi körzetekTermészetvédelmi területekEx lege védett területekNatura 2000 területekBioszféra rezervátumErdőrezervátumVilágörökségi területRamsari területekNemzeti Ökológiai HálózatMagas Természeti Értékű TerületekVédelemre tervezett területek
Kezelési tervek, fenntartási tervek, fajmegőrzési tervek, látogatási szabályzat
Országos jelentőségű védett területek természetvédelmi kezelési terveiNatura 2000 területek fenntartási terveiVilágörökségi Terület Kezelési TerveFajmegőrzési tervekKezelési terv tervezetekLátogatási szabályzat
Aktív védelmi tevékenység
Fajmegőrzési programokÉlőhelyvédelmi programokPentezugi Vadlórezervátum"FECSKÉINK FÓKUSZBAN" program - 2019
Webkamerák
Rétisas webkameraGólyafészek kameraKék vércse webkamera


A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság újra élő fészekkamerás közvetítéssel jelentkezik a néhány éve nagy sikert aratott rétisas költések nyomon követése után! Ezúttal kék vércsék életébe szeretnénk bepillantást engedni az érdeklődőknek.

A Hortobágy Tájegység területén igazgatóságunk munkatársai kimondottan a közvetítés céljainak figyelembevételével telepítettek két olyan költőládát, amelyeknél a technikai partnerünk (Net-Portal Kft.) által felszerelt kamera rendszer a Filmdzsungel Stúdió segítségével folyamatos képet tud biztosítani a beköltőző madarak mindennapjairól, életük részleteiről. Az egyik rendszer hang átadására is alkalmas.

Az előkészületek már kora tavasszal megkezdődtek, most pedig, hogy a kék vércsék visszatértek telelőhelyeikről, már foglalja is egy pár az egyik ládát!
 


A korábban még üres másik fészekládát most már stabilan vörös vércse foglalja. A vörös vércsék jóval korábban megkezdik fészkelési aktivitásukat, mint a később visszatérő kék vércsék. Így náluk ez a folyamat általánosságban már javában zajlott  a költőládák kihelyezésének idején, de lehetnek páronkénti eltérések. Ahogy ebben az esetben is megtörtént.
Mostanra kikeltek a fiókák, így egy vörös vércse család életét követhetjük nyomon a kamerának köszönhetően. 

 


Minden kedves érdeklődőnek élvezetes pillanatokat kívánunk az online közvetítésen keresztül megvalósuló megfigyelés során!
 

 

Nyomtatás

Érdekes tartalmak

Szállás - étkezés

Szállás - étkezés

Hortobágy és környéke.

Tudj meg többet
Csomagajánlatok

Csomagajánlatok

Utazási irodák számára...

Tudj meg többet
Tájékozódj!

Tájékozódj!

Térképek, hasznos tudnivalók...

Tudj meg többet
Járműbérlés

Járműbérlés

Kerékpár, szekér, motorcsónak...

Tudj meg többet

Múzeumok, kiállítások, látnivalók

Szállás, étkezés

Tanösvények, szórakozás, fürdők, programhelyszínek

Fejlesztések, projektek

Turista információ