Környezeti nevelés - Hírek 2016-08-29

III. Hortobágyi gyűrűző tábor


Sulikezdés előtt nagyon nagy élményben volt részük a III. Hortobágyi gyűrűző tábor résztvevőinek. A Magyar Madártani Egyesület és a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság által meghirdetett tábor lakói mozgalmas és érdekes napokat tölthettek Hortobágy-Halastón a gyűrűző állomáson és közvetlen környezetében. A lelkes gyűrűzők már hajnal 6-kor kinn voltak a hálónál, kíváncsian figyelve a kora reggel mozgolódó madárvilágot, s egészen vacsoraidőig járták a halastavakat.
A gyerekek által vezetett fajlista alapján 111 fajjal találkoztunk, melyek közül nagy érdekességnek számított a Bivalyos-tóban megfigyelt vékonycsőrű víztaposó és a kőforgató, s közel 25 fajt gyűrűztünk. A legnagyobb sikere természetesen - mint mindig - a legszínpompásabb madaraknak volt, hálónkba akadt egy gyurgyalag és egy jégmadár is. A gyűrűzés egyik érdekessége, hogy visszafogásra került egy 2011-ben ugyanitt, a halastavi gyűrűzőállomáson gyűrűzött cserregő nádiposzáta.
A gyűrűzés mellett gyalogos- és kerékpáros túrák, kisvonatozás, előadások, akadályverseny, szalonnasütés színesítette hetünket.

Jó pihenést kívánunk a résztvevőknek, nagyon elfáradtunk mi is!

Jövőre találkozunk!

 


  

Nyomtatás
Érdekes tartalmak
Szállás - étkezés

Hortobágy és környéke.

Tudj meg többet
Csomagajánlatok

Utazási irodák számára...

Tudj meg többet
Tájékozódj!

Térképek, hasznos tudnivalók...

Tudj meg többet
Járműbérlés

Kerékpár, szekér, motorcsónak...

Tudj meg többet