Környezeti nevelés - Hírek 2023-08-15

Csillagász tábor Hortobágyon

A Hortobágyi Nemzeti Park kitűnő adottságait kihasználva – a Hortobágyi Csillagoségbolt-parkban – az idén második alkalommal rendeztük meg a Csillagász tábort.  

A táborban a visszatérő és az idén először részt vevő diákok és felnőttek csillagászat történetétől kezdve a mélyég objektumainak megfigyeléséig számos érdekes előadást hallgathattak meg. A pásztorok csillagismeretének bemutatása mellett, nagy hangsúlyt kapott a fényszennyezés élőlényekre gyakorolt hatásának megismertetése is.

Az esti távcsöves észlelések során a nyári csillagképek mellett látható volt a Saturnus, a Jupiter, nyílt és gömb halmazokat, kettőscsillagokat, sőt az Androméda ködöt is megfigyelhették a táborozók. A Nap távcsővel megfigyelhető volt a Nap felszíne.

A csillagászati programok mellett, természetesen a Hortobágyi Nemzeti Park természeti és kulturális értékeibe is bepillantást nyertek a táborozók. Madarásztúra volt Hortobágy-Halastón, bejártuk a Vadasparkot. Néprajzi előadás során megismertük a pásztorok világát, és Máta pusztán a szekerezés során megnéztük az őshonos háziállatokat. A délutánonként többféle kézműves technikát is kipróbáltak a gyerekek, nemezeltünk, égethető gyurmával díszítettünk, sőt a papírmártást is megismerhettük. A sok program mellett persze volt sok játék és kis pihenés is smiley.

 

Köszönjük, hogy minket választottatok, reméljük jól éreztétek magatokat!

Jövőre visszavárunk mindenkit :) !

 

Nyomtatás
Érdekes tartalmak
Szállás - étkezés

Hortobágy és környéke.

Tudj meg többet
Csomagajánlatok

Utazási irodák számára...

Tudj meg többet
Tájékozódj!

Térképek, hasznos tudnivalók...

Tudj meg többet
Járműbérlés

Kerékpár, szekér, motorcsónak...

Tudj meg többet