Környezeti nevelés - Hírek 2022-08-16

Csillagász tábor

Augusztus hónap bővelkedik a csillagászati látványosságokban, melyek kiválóan megfigyelhetők a Hortobágyi Csillagoségbolt-parkban, ahol a fényszennyezésektől távol sokkal több csillag válik láthatóvá.

A Hortobágyi Nemzeti Park kitűnő adottságait kihasználva – a Perseidák meteorraj megfigyelésére szervezett, kedvelt hullócsillag megfigyelő túrák mellett - az idén első alkalommal Csillagász tábort szerveztünk.

A táborban részt vevő diákok és felnőttek csillagászat történetétől kezdve a mélyég objektumainak megfigyeléséig számos érdekes előadást hallgathattak meg. Az esti távcsöves észlelések során a nyári csillagképek mellett látható volt a Saturnus, a Jupiter, nyílt és gömb halmazok, sőt az Androméda köd is. A Nap távcsővel megfigyelhető volt a Nap felszíne, valamint az asztrofotózás újdonságai is szóba kerültek.

A csillagászati programok mellett, természetesen a Hortobágyi Nemzeti Park természeti és kulturális értékeibe is bepillantást nyertek a táborozók. Hortobágy-Halastón kisvonatoztunk, bejártuk a Vadasparkot, a szafari program során vadlovakat és őstulkokat figyeltünk meg. Néprajzi előadás során megismertük a pásztorok világát, sőt a karikás ostort is kipróbálhatták a táborozók a népi játékok keretében. A sok program mellett persze volt sok játék és kis pihenés is.

csillagász tábor csillagász tábor csillagász tábor

csillagász tábor  csillagász tábor

Köszönjük, hogy minket választottatok, reméljük jól éreztétek magatokat, jövőre visszavárunk mindenkit :) !

 

Nyomtatás
Érdekes tartalmak
Szállás - étkezés

Hortobágy és környéke.

Tudj meg többet
Csomagajánlatok

Utazási irodák számára...

Tudj meg többet
Tájékozódj!

Térképek, hasznos tudnivalók...

Tudj meg többet
Járműbérlés

Kerékpár, szekér, motorcsónak...

Tudj meg többet