Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság
Almenü
KEOP pályázatok
Élőhelyvédelmi pályázatok
KEHOP pályázatok
A Hortobágy és Nagykunság természetvédelmi tájegységek vizes élőhelyeinek természetvédelmi célú helyreállításaA Natura 2000 területekkel kapcsolatos tájékoztatás, bemutatás és szemléletformálás egységes eszközrendszerének kialakítása a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság működési területénPusztai tölgyesek és puhafaligetek természetvédelmi rekonstrukciója a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság működési területénÉlőhely-rehabilitáció a tiszakürti Kis-Tiszán, valamint a beregi és nyírségi lápok vízpótlásaA területi jelenlét és természetvédelmi őrzés hatékonyságának növelése a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őrszolgálatának komplex fejlesztésévelAz egykori bombázó lőtér tájrehabilitációja a Hortobágyi Nemzeti Parkban I. ütem II. szakaszAz egykori bombázó lőtér tájrehabilitációja a Hortobágyi Nemzeti Parkban II. ütem II. szakaszA Felső-Tisza-vidék vizes élőhelyeinek természetvédelmi célú helyreállításaKözponti KEHOP pályázat
Life pályázatok
Az érmelléki lápvidék természeti értékeinek védelme és az ezt szolgáló létesítményi feltételek kiépítéseA Parlagi sas védelme MagyarországonLegelőtavak élőhelykezelése a HortobágyonLIFE IP GRASSLAND-HU (LIFE17 IPE/HU/000018)Dokumentumok
GINOP pályázat
Világörökségünk a pusztaTerveink
KÖFOP pályázat
HORTOBÁGYI NEMZETI PARK IGAZGATÓSÁG ügyintézési térbe való integrálása
EAOP pályázatok
A cégénydányádi kastély látogatóbarát fejlesztéseKomplex ökoturisztikai fejlesztés a Hortobágyi Nemzeti Parkban
ROHU-79 - Partnerség egy jobb jövőért
Tájékoztató a projektrőlSárga gyapjasszövő (Eriogaster catax) felmérésA Szatmári-sík és a Túr-menti területek közösségi jelentőségű lepkefajainak felméréseVérfű hangyaboglárka (Maculinea teleius) felmérés a Szatmári-síkon és a Túr menti területekenPályázati részeredmények és érdkességek
Árop pályázat
Szervezetfejlesztési program államigazgatási és igazságszolgáltatási szervek számára

 

TÁJÉKOZTATÓ PROJEKTNYITÓ RENDEZVÉNYRŐL

 

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság 2018. szeptember 19-én, a Hortobágyi Nemzeti Park Látogatóközpontjában tartotta „A Túr folyó mentén fekvő romániai és magyarországi védett területek közös természetvédelmi kezelése és bemutató infrastruktúrájának fejlesztése" című, ROHU-79 azonosítószámú projektjének projektnyitó eseményét.

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság és az Erdélyi Kárpát Egyesület – Szatmárnémeti az Interreg V-A Románia-Magyarország Együttműködési Program keretében megvalósuló pályázat keretében mintegy 643 000 euró értékű természetvédelmi célú fejlesztést valósít meg - hangzott el a projekt nyilvános nyitórendezvényén szeptember 19-én, Hortobágyon.

Dr. Kovács Zita, a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója köszöntőjében kiemelte a határon átnyúló projektek különlegességét; mint ahogyan az Interreg, a természet sem ismer határokat, ezáltal a projekt célterületét alkotó Túr folyó és a Túr menti védett területekhez tartozó élőhelyek közös, mindkét országot érintő természetvédelmi kezelése és egyben turisztikai fejlesztése is megvalósulhat a projekt keretében.

Az igazgatói köszöntőt követően Habarics Béla, a Nyírség-Szatmár-Bereg Természetvédelmi Tájegység tájegységvezetője bemutatta a vizsgálandó célterületeket, ismertette a projekt célkitűzéseit és ennek érdekében elvégzendő szakmai feladatokat. Bemutatója keretében külön kiemelte a határon átnyúló közösségi jelentőségű természeti területek egységes szempontok szerint történő vizsgálatának fontosságát. Emellett felhívta a figyelmet arra, hogy a természetvédelmi kutatási feladatok mellett a projekt kiemelt fontosságúnak tartja a környékre érkező turisták és a helyi lakosság szemléletformálását, ismereteinek bővítését. 

Márk-Nagy János, az Erdélyi Kárpát Egyesület – Szatmárnémeti képviselője ismertette a projekt romániai célterületére tervezett szakmai munkát, bemutatta a projektterületen található védett és közösségi jelentőségű védett területeket, részletesen kitérve az ismert, természetvédelmi szempontból legértékesebb fajokra és vizes élőhelyekre.

Igazgatói köszöntő

Debrecen, 2018. szeptember 24.

 

                                                                           Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság

 

 

A projekt az Interreg V-A Románia-Magyarország Program keretében az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap, valamint a programban részt vevő két tagállam társfinanszírozásával valósul meg. Jelen közlemény tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.

Nyomtatás

Érdekes tartalmak

Szállás - étkezés

Szállás - étkezés

Hortobágy és környéke.

Tudj meg többet
Csomagajánlatok

Csomagajánlatok

Utazási irodák számára...

Tudj meg többet
Tájékozódj!

Tájékozódj!

Térképek, hasznos tudnivalók...

Tudj meg többet
Járműbérlés

Járműbérlés

Kerékpár, szekér, motorcsónak...

Tudj meg többet

Múzeumok, kiállítások, látnivalók

Szállás, étkezés

Tanösvények, szórakozás, fürdők, programhelyszínek

Fejlesztések, projektek

Turista információ