Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság
Almenü
Haszonbérleti pályázat
Haszonbérleti pályázat
Szervezet
Az igazgatóság tevékenységi köre és működési területeSzervezeti felépítésElérhetőségekAlapító OkiratSzervezeti és Működési SzabályzatÉves szakmai beszámolók
Természetvédelmi Őrszolgálat
A HNPI Természetvédelmi ŐrszolgálataHortobágy Természetvédelmi TájegységNagykunság Természetvédelmi TájegységKözép-Tisza-Jászság Természetvédelmi TájegységBihari-sík Természetvédelmi TájegységHajdúság-Dél-Nyírség Természetvédelmi TájegységNyírség-Szatmár-Bereg Természetvédelmi Tájegység
Közérdekű adatok
Pályázati tevékenységÜvegzsebKözérdekű adatokKözérdekű adatigénylésKözbeszerzésekKözadattár
Közbeszerzések
Közbeszerzési tervek évenkénti bontásbanKözbeszerzések évenkénti bontásban
Nemzeti Parki Termék Védjegy
Nemzeti Parki Termék Védjegy pályázat 2020Nemzeti Parki TermékVédjegyeseink
Adatvédelem
Adatvédelmi tájékoztatóA HNPI adatkezelési és adatvédelmi szabályzataAdatvédelmi tisztviselő
Álláslehetőségek
Aktuális álláshirdetésekDuális képzéseink
Integritással kapcsolatos információk
Integritás tanácsadó

Nemzeti Parki Termék Védjegy pályázat nyertesei

 

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság védjegyet adományozott azoknak a jellegzetes, helyi előállítású termékeknek, amelyeket a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság működési területén, természetvédelmi oltalom alatt álló területen (nemzeti park, tájvédelmi körzet, természetvédelmi terület, Natura 2000) termeltek, vagy készítettek, és előállításuk a természet védelmével összhangban történik.

A védjegy adományozás elsődleges célja a védett természeti területen működő gazdaságok társadalmi megítélésének javítása, a környezettudatosság növelése, a térségi, természet-védelmi, vidékfejlesztési és gazdasági együttműködések erősítése, a vállalkozások piaci lehetőségeinek bővítése.

Fotók: HNPI

A védjegy használatával szeretnénk hozzájárulni a helyi készítésű élelmiszerek fogyasztási kultúrájának emeléséhez, a helyi termékek piacra jutásának elősegítéséhez, valamint a természettel harmonikus gazdálkodás és termék előállítás ösztönzéséhez.

Első alkalommal hirdettük meg a Nemzeti Parki Termék Védjegy felhívást élelmiszerekre vonatkozóan. A pályázatra 7 termelő 19 termékkel pályázott. A Nemzeti Parki Termék Tanúsítvány Bizottság (tagjai: Olajos Péter - HNPI szakmai igazgatóhelyettes, Illés-Tóth Marianna Nemzeti Agrárgazdasági Kamara - élelmiszeripari referens, Molnár László – Hotel Lycium Debrecen – étteremigazgató, Hollókői József - bormester, Kánai Edina - koordinátor) 2015. június 25-i döntése alapján 4 termelő összesen 6 terméke kapott Nemzeti Parki Termék Védjegyet:

1. Mircz Nárcisz (4002 Debrecen, Nagy Mihály Kert 57/B) hortobágyi camembert sajt, hortobágyi gyógynövényes érlelt tehénsajt, hortobágyi bükkfán füstölt parenyica tehénsajt terméke

2. Tóth Péter (3388 Poroszló, József Attila út 1.) 6 hónapnál tovább érlelt félkemény tehénsajt terméke

3. Sápi József ( 4130 Derecske Viola utca 30.) ezer ízes kökény lekvár terméke

4. Morvai Orsolya (4029 Debrecen, Csapó út 104.) feketeribizli dzsem terméke

 

 

Nyomtatás

Érdekes tartalmak

Szállás - étkezés

Szállás - étkezés

Hortobágy és környéke.

Tudj meg többet
Csomagajánlatok

Csomagajánlatok

Utazási irodák számára...

Tudj meg többet
Tájékozódj!

Tájékozódj!

Térképek, hasznos tudnivalók...

Tudj meg többet
Járműbérlés

Járműbérlés

Kerékpár, szekér, motorcsónak...

Tudj meg többet

Múzeumok, kiállítások, látnivalók

Szállás, étkezés

Tanösvények, szórakozás, fürdők, programhelyszínek

Fejlesztések, projektek

Turista információ