Dátum: 2022-06-11 - 2022-06-12
Dátum:2022-06-11 - 2022-06-12

Nagycsaládos hétvége Hortobágyon

A nemzeti parkban lévő halastavak közül a Hortobágyi-halastó Közép-Európa legnagyobb táplálkozó- és pihenőhelye. Természeti túránk során a terület leglátványosabb részeit mutatjuk be. A Hortobágy-halastavi Kisvasút végállomásán található nyolc méter magas kilátóból valamint a 400 méter hosszú pallóúton lévő betekintőkből kiváló lehetőség adódik a gazdag madárvilág megtekintésére. A tanösvény mentén az ún. bivalyos és legelő tavakban egy-egy bivalygulya is megfigyelhető, melyek a gazdag madárvilág számára fontos élőhely fenntartásában, kezelésében töltenek be szerepet.

 

Kép a kisvasútról

 

A Hortobágyi Vadasparkban a vendégek megismerhetik az egykoron Hortobágyon élt állatokat, mint például a sakált, őstulkokat, gödényt és a fakókeselyűt, valamint találkozhatnak daruval, vízimadarakkal, vadmacskával, rétisassal is. Száraz időjárás esetén extra szafari túrán is részt lehet venni. Ezen terepjárós utazás során a vadlovakhoz és őstulkokhoz elég közel lehet jutni, eközben jól megfigyelhetők ismertető jegyeik és remek fotótémát szolgáltatnak. A tavaszi túrán már az idei kiscsikókkal is találkozunk.

 

Kép a vadlovakról

 

Időpont: 2022. június 11-12. (szombat-vasárnap) menetrendszerinti járatain
Helyszín: Hortobágy, Hortobágyi Vadaspark, Hortobágy-halastavi Kisvasút
Találkozás: Hortobágy, Tourinform iroda (Hortobágyi csárda), ill. Hortobágyi-halastó, Halászbárka Fogadóközpont
Táv: 0 km
Részvételi díj: a családi jegynél is kedvezőbb belépővel, csupán 2 felnőtt jeggyel léphetnek be a nagycsaládosok (három, vagy háromnál több gyermeket nevelők)
Jelentkezés: 
Vadasparki belépő: Tourinform irodában (Hortobágy, Petőfi tér 1.), ill.
Kisvasút menetjegy: Halászbárka Fogadóközpontban (Hortobágy-Halastó)
Információ: Vadaspark: www.hnp.hu/vadaspark; Kisvasút: www.hnp.hu/kisvasut ; 52/589-000
Max. létszám: -

 

Nyomtatás