Dátum: 2022-05-27 - 2022-05-27
Dátum:2022-05-27 - 2022-05-27

Csillagles a Hortobágyi Vadasparkban

Program

A program teltházas, további jelentkezéseket nem fogadunk!

2022. május 27. (péntek) 19.00

A csillagok megfigyelése kiváló esti programot nyújt bárki számára. A Hortobágyi Csillagoségbolt-park adottságai csak még tovább fokozzák az élményt, hisz a fényszennyezés hatása mérsékelt, így sokkal több csillag válik láthatóvá innen. A Hortobágyi Nemzeti Park túrát szervez a csillagok megfigyelésére 2022. május 27-én (péntek) a Hortobágyi Vadasparkban.

A vadasparki buszjárat a Pásztormúzeum mellől viszi be a vendégeket a vadasparkba, a busszal az utázás kb. 10 perc. Ezt követően a vendégek a sötétedésig a park éjszakázni készülő nappali, illetve az ébredező éjszakai lakóival ismerkedhetnek meg egy szakvezető kíséretében. Ezt követően a minimálisan fényszennyezett Malomházi bemutató területen egy szakértő csillagász kalauzolásában ismerkedhetnek szomszédos bolygóinkkal, Naprendszerünk látnivalóival, és gyönyörködhetnek a csillagokban. A csillagászati program után a vendégeket a nemzeti park busza a Pásztormúzeumhoz szállítja vissza.

Kérünk minden érdeklődőt, mivel a Csillagles program a Hortobágyi Vadaspark gyepén lesz megtartva, pokrócot, polifoam matracot, szúnyogriasztót, illetve a hűvösebb időben megfelelő ruházatot magukkal hozni szíveskedjenek.
 

A program kezdete:19.00
A program vége: 22.00
Találkozó: Pásztormúzeum melletti parkoló

Részvételi díj: 2 500 Ft/felnőtt; 1 500 Ft/gyerek; 6 500 Ft/család (2 felnőtt, 2 gyerek), melyet a buszra történő felszálláskor kizárólag készpénzben lehet kifizetni.

A program időjárásfüggő és előzetes bejelentkezés szükséges a lenti google űrlapon keresztül.

 

A program teltházas, további jelentkezéseket nem fogadunk!

Nyomtatás