Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság
Kihelyezett előadások

Oktatási intézményekben mutatkozik be a Tisza-tavi Vízi Sétány

 

A Tisza-tavi Vízi Sétány a turisztikailag holt időszakban sem tétlenkedik, s amíg a tanösvény téli álmát alussza, addig munkatársainkkal igyekszünk minél több oktatási intézménybe eljutni és a Hortobágyi Nemzeti Park és a Tisza-tavi Vízi Sétány ökoturisztikai és környezeti nevelési lehetőségeit előadásokon bemutatni. 

   

Fotó: Soós Gábor  Fotó: Szűcsné Négyesi Éva

 

Kétféle előadást hallhatnak az érdeklődők, melyek közül az első kifejezetten a gyerekeknek, iskoláskorúaknak szól, a gyerekek életkori sajátosságainak megfelelően. Ezen belül a tanulók megismerkedhetnek a Hortobágyi Nemzeti Parkkal általánosságban és bővebben a Tisza-tavi Vízi Sétánnyal, a Tisza-tóval, annak élővilágával és természetesen a tanösvény által nyújtott lehetőségekkel. Az előadás interaktívabbá tétele és a diákok bevonása érdekében különböző játékos feladatokkal is igyekszünk felkelteni érdeklődésüket. Ezek közt madártoll felismerővel, madárodú bemutatóval és az előadásba épített játékos feladatokkal is készülünk. Az idősebb, már felsőoktatásban részt vevő főiskolai, egyetemi hallgatóknak is igyekszünk lehetőséget biztosítani a nemzeti park és a vízi sétány ökoturisztikai tevékenységeibe bepillantást nyerni, így akár külön előadás keretében, akár a tantervben található valamely kapcsolódó előadás, gyakorlat keretén belül. Számukra a nemzeti park igazgatóságnál végezhető nyári gyakorlati lehetőségekről is tájékoztatást nyújtunk, tanáraiknak pedig terepgyakorlati helyszínként ajánljuk magunkat.

   

Fotó: Soós Gábor       Fotó: Bodzás János Sándor

 

A másik előadás elsősorban a pedagógusoknak szól, akiket a Hortobágyi Nemzeti Park által nyújtott környezeti nevelési és osztálykirándulási lehetőségekről tájékoztatunk. Ennek során virtuálisan elkalauzoljuk Önöket a Tisza-tavi Vízi Sétányra, a Hortobágyra és a HNPI más bemutató területeire, melyek kiváló osztálykirándulási célpontok. Bemutatásra kerül többek közt a Hortobágyi Vadaspark, ahol az egykor a pusztára jellemző vadállat fajokkal ismerkedhetnek meg, mint például a szürke farkasok, vagy a przewalski lovak. Egyik legkedveltebb osztálykirándulási úti célunk a Hortobágy-halastavi tanösvény, mely a Tisza-tavi Vízi Sétányhoz hasonlóan a vizes élőhelyek élővilágához visz minket közelebb akár gyalogtúra keretében, akár kisvasúton közlekedve.

Ezek mellett természetesen megannyi ökoturisztikai látnivalóval rendelkezünk, és felhívjuk a figyelmet az egyéb hortobágyi lehetőségekre is. Természetesen tájékoztatást nyújtunk árainkról, programajánlatainkról és osztálykirándulási csomagajánlat lehetőségeinkről is, továbbá megközelíthetőségünkről és szállásainkról is.

  

Fotók: Szűcsné Négyesi Éva

 

Amennyiben az Önök intézménye is érdeklődik a Tisza-tavi Vízi Sétány és a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság ökoturisztikai lehetőségeit bemutató előadás iránt, keressenek meg bennünket bátran az alábbi elérhetőségeken.

e-mail: vizisetany@hnp.hu

tel.: 06309853209; 06308632775

Nyomtatás
Események

Aktuális események

HKSzCsPSzV
   0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031   
2019. május
Mondjon véleményt

Mondjon véleményt

Kitöltöm
Tourinform

HORTOBÁGYI NEMZETI PARK
LÁTOGATÓKÖZPONT

+36 52 589-000

 

 

Érdekes tartalmak

Szállás - étkezés

Szállás - étkezés

Hortobágy és környéke.

Tudj meg többet
Csomagajánlatok

Csomagajánlatok

Utazási irodák számára...

Tudj meg többet
Tájékozódj!

Tájékozódj!

Térképek, hasznos tudnivalók...

Tudj meg többet
Járműbérlés

Járműbérlés

Kerékpár, szekér, motorcsónak...

Tudj meg többet

Múzeumok, kiállítások, látnivalók

Szállás, étkezés

Tanösvények, szórakozás, fürdők, programhelyszínek

Fejlesztések, projektek

Turista információ