Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság
Turizmus - Hírek 2017-06-16

Tiszavirág Híradó – 2017. június 16.
 

A mai nap nagy változásokat hozott tiszavirágzás téren. A Tisza-tó térségben is erős előrajzást tapasztaltak a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai.

Amíg az előző napokban még alig-alig volt okunk bizakodni, addig mára már igazi látványosság volt a rajzás.

Írtuk már korábban is, hogy ezt elég nehéz kiszámítani. Az idő meleg volt, bár lógott az eső lába, beindult. több ezer, több tízezer kérész röpült a folyó felett, aztán az eső leszakadt, de előzőleg 18 óra előtt már beindult a rajzás. Sok tízezer kérész jelent meg a víz fölött. Gyönyörködni nem sokáig lehetett, mert leszakadt az ég, s elmosta a kérészeket is, de addig is volt miben gyönyörködni. Remélhetőleg a természet a következő két-három napban is kegyes lesz hozzánk, és ehhez az időjárás is megfelelő keretet biztosít, vagyis holnap, június 17-én (szombaton) meghirdetjük az első túrát a Tisza-tóhoz, de vasárnap és hétfőn estére is várjuk a tiszavirágzásban gyönyörködni vágyókat. Vélhetően rövid 1-2 napos jelenség lesz, de a hétfőt még megpróbálhatjuk, hátha az előrejelzések miatt bekövetkező időjárási viszonyok hozzásegítenek minket ahhoz, hogy hétfőn is láthassunk még valamit a rajzásból.

Jelentkezés megerősítése minden előre regisztráltnak is kötelező!
Tekintettel arra, hogy nem biztos, hogy minden előre regisztráltnak megfelelnek a túra időpontok, kérjük, hogy közvetlenül telefonon jelentkezzenek be túravezetőinknél, szervezőknél az egyes túrahelyszínek és időpontok alábbi listájában található elérhetőségeken.
Aki előzetesen regisztrált Tiszafüred (Albatrosz kikötő), Tiszafüred Tisza-híd (Fehér Amúr Étterem), Tiszaörvény (Aranyosi kikötő) hajós és gyalogos túráinkra, attól kérjük, hogy erősítsék meg részvételi szándékukat. Ezt megtehetik telefonon közvetlenül a túravezetőnél, végső esetben e-mail-ben a tiszaviragzas@hnp.hu címen.

Túrák időpontja, helye és túravezetőink elérhetősége (kattintson a részletekért a túrahelyszínre):

- Tiszafüred, Albatrosz kikötő – június 17-én: Lánczos Zsuzsanna (Bodzás János bonyolítja a regisztrációt: 30/863-2775)
1. túra: 17.30 órai kezdésel (előadás, majd utána vízre szállás)  BETELT!!
2. túra: 18.00 órai kezdésel (előadás, majd utána vízre szállás)  BETELT!!

- Tiszafüred, Albatrosz kikötő – június 18-án: Lánczos Zsuzsanna (Bodzás János bonyolítja a regisztrációt: 30/863-2775)
3. túra: 17.30 órai kezdésel (előadás, majd utána vízre szállás)  BETELT!!
4. túra: 18.00 órai kezdésel (előadás, majd utána vízre szállás)  BETELT!!

Tiszafüred, Tisza-híd (Fehér Amúr Étterem) – június 18-án: Bodzás János: 30/863-2775
5. túra BETELT!!

TiszafüredAlbatrosz kikötő – június 19-én: Kemecsei Ágnes: 30/985-3209 és Bodzás János: 30/863-2775)

6. túra: 17.30 órai kezdésel (előadás, majd utána vízre szállás)
7. túra: 18.00 órai kezdésel (előadás, majd utána vízre szállás)

Tiszaszőlős, Aranyosi kikötő – június 17-én, 18-án: létszámhiány miatt előadás nem lesz a túra előtt, de csónaktúra ügyben hívják közvetlenül a kikötőt: 30/562-6896 BETELT!!

Tiszaörvény (Szabics kikötő): Az első túra június 18-án indul.  Továbbiak a Szabics kikötő honlapja szerint. Résztvevők száma túránként maximum: 100 fő. Előzetes bejelentkezés szükséges az info@szabicskikoto.hu-n!   JÚNIUS 18-A BETELT, KÉSŐBBI NAPOKKAL KAPCSOLATBAN KERESSÉK KÖZVETLENÜL A SZABICS KIKÖTŐT!

Szükséges megadni, hogy melyik napon, melyik túrára jelentkeznének, illetve, hogy hány fővel érkeznek. A létszámkorlátok figyelembe vételével érkezési sorrendben tudjuk fogadini a jelentkezéseket. Ha egy csoport megtelt, átirányítjuk egy másik csoporthoz, végső soron a Tisza-hídnál lévő vízparti lehetőségre, illetve egy másik napon indult túrára.

Találkozó: a túra előtt min. 15-20 perccel érkezzenek meg az előadás helyszínére, aki nincs ott az előadáson, azt úgy vesszük, hogy nem jön, ezért helyére akár mások is bekerülhetnek.
 

Ajánlott ruházat: változékony időre kell felkészülni, a meleg ellenére, alkonyatra lehűl a levegő, és még eső is várható, ezért az esőkabátot ajánlott az útipoggyászba tenni.

Aki mégis lemaradna, annak egy kis remény, hogy még a Felső-Tiszán ezt követően fog bekövetkezni a rajzás. Ide még túrát később tudunk csak meghirdetni, a fejlemények függvényében.

 

További friss információk nyomon követése érdekében látogasson el honlapunkra, a hnp.hu/tiszaviragzas oldalra és figyeljék facebook oldalunkat!

Nyomtatás
Események

Aktuális események

HKSzCsPSzV
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031       
2019. július
Mondjon véleményt

Mondjon véleményt

Kitöltöm

Érdekes tartalmak

Szállás - étkezés

Szállás - étkezés

Hortobágy és környéke.

Tudj meg többet
Csomagajánlatok

Csomagajánlatok

Utazási irodák számára...

Tudj meg többet
Tájékozódj!

Tájékozódj!

Térképek, hasznos tudnivalók...

Tudj meg többet
Járműbérlés

Járműbérlés

Kerékpár, szekér, motorcsónak...

Tudj meg többet

Múzeumok, kiállítások, látnivalók

Szállás, étkezés

Tanösvények, szórakozás, fürdők, programhelyszínek

Fejlesztések, projektek

Turista információ