Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság
Turizmus - Hírek 2021-06-22

Tiszavirág Híradó

2021.06.22.

 

A Tisza különböző szakaszairól napok óta izgatottan várjuk a tiszavirágos híreket, és most a hétvégi információk alapján be is tudunk számolni a legfrissebb fejleményekről:

Több napon keresztül járták a vizet kollégáink Tiszakürt - Tiszainoka térségében, azonban egészen vasárnapig nem láttak egyetlen tiszavirágot sem. De tegnap végre itt is elindult valami: 20-30 közötti példányt láttak repülni.

Szombaton hajós bejárást teljesítő munkatársaink az első kérészeket a Közép-Tisza Tiszakécske - Nagykörű közötti szakaszán figyelték meg, akik vasárnap is láttak Tiszavárkony térségében repülni néhány példányt.

A Tisza-tó térségéből is azt az információt kaptuk, hogy szombaton és vasárnap is voltak tiszavirágok néhány százas nagyságrendben a Tiszaderzs - Tiszaszőlős - Tiszafüred melletti folyószakaszokon, de ettől jóval kevesebbet láttak hétfőn.

A Bodrogon Bodrogkeresztúr - Tokaj közötti folyószakaszon vasárnap este százas példányszámban látták a kérészeket, majd hétfőn este már a Tiszán, Tiszalök - Tiszanagyfalu közötti szakaszon ezres nagyságrendben volt megfigyelhető a tiszavirágzás előjele a Felső-Tisza térségében.

 

Kollégáink megfigyelései alapján igyekszünk a legfrissebb információkkal szolgálni. Kérjük, figyeljék a híreinket a honlapunkon, a térképen, valamint a facebook oldalunkon.

A Tiszavirág Híradóra történő feliratkozással e-mail-ben kaphatnak értesítést, hogy mikor melyik folyószakaszon várható a jelentősebb rajzás.

 

Nyomtatás
Események

Aktuális események

HKSzCsPSzV
       010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
             
2021. október
Mondjon véleményt

Mondjon véleményt

Kitöltöm

Érdekes tartalmak

Szállás - étkezés

Szállás - étkezés

Hortobágy és környéke.

Tudj meg többet
Csomagajánlatok

Csomagajánlatok

Utazási irodák számára...

Tudj meg többet
Tájékozódj!

Tájékozódj!

Térképek, hasznos tudnivalók...

Tudj meg többet
Járműbérlés

Járműbérlés

Kerékpár, szekér, motorcsónak...

Tudj meg többet

Múzeumok, kiállítások, látnivalók

Szállás, étkezés

Tanösvények, szórakozás, fürdők, programhelyszínek

Fejlesztések, projektek

Turista információ