Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság
"Csárdák útja" tematikus útvonal

 

Kedves Vendégeink!

 

A HNP Látogatóközpont, a Körszín és a Pásztormúzeum épülete zárva tart, mert a "Világörökségünk - a Puszta” elnevezésű GINOP pályázat keretében a Pásztormúzeum és a Látogatóközpont kiállításai megújulnak, egy új kávézó kerül kialakításra, míg a Körszín helyén épül meg a HortobágyInfó épülete, amely elkészültekor a Tourinform Irodának is helyet ad majd.

A Tourinform Hortobágy irodája átmenetileg átköltözött a Hortobágyi Csárda épületébe, így a Hortobágyi Csárda Kiállítása nem látogatható.
A Tourinform irodában 9.00 és 18.00 óra között várjuk vendégeinket személyesen vagy az alábbi telefonszámok egyikén hétfő kivételével
52/589-000; 52/369-140
9.00 és 17.45 között.
E-mail: info@hnp.hu; hortobagy@tourinform.hu

 


Utazzunk együtt a „történelem országútján”, a csárdák útján!

 

A „Csárdák útja” tematikus útvonal a régi, Debrecen és Pest közötti állathajtó, kereskedelmi és postaútvonalként is szolgáló Sóúton vezeti végig a látogatókat.

A csárda útvonal nyugati kapuja a Tiszafüred határában lévő, legeredetibb állapotában fennmaradt Meggyes csárda, míg a keleti végén az egykor debreceni földön álló Kadarcsi csárda tornácos épülete található.

 

 

Ha a Hortobágyra, a Magyar Pusztára érkezünk, mi is, akárcsak a múlt utazói, a végeláthatatlan fű- és nádtenger vándorai, vagy még inkább vendégei leszünk. A többnapos út közben megszomjazunk, megéhezünk. A puszta étvágyat csinál, finom ételekhez, hűsítő italokhoz, na meg sokszínű látnivalóihoz is.

A csárdák több évszázados falai között napjaink turistái is felfrissülést nyerhetnek, a Hortobágyi csárdában tájjellegű ételekkel csillapíthatják éhségüket.

A Hortobágyi Nemzeti Parkon keresztül keletről nyugat felé haladó tematikus útvonal mentén azonban sok egyéb látnivaló is akad, mint a Szálkahalmi tanösvény vagy Hortobágy községben a  Kilenclyukú híd. A hídon áthaladva, a Hortobágy folyó mentén juthatunk el a Hortobágyi Vadasparkba. Itt érkezünk el egy mozgalmas nap végére. Érdemes kényelmes szállást foglalnunk, például a mátai Fecskeház Erdei Iskolában.

Másnap új kalandokra indulhatunk Európa egyik legfontosabb vízimadár-élőhelyén haladó Hortobágy-halastavi Kisvasúton, majd Budapest irányában a Meggyes csárdát és az Egyek-pusztakócsi mocsarak mellett található górési Madárrepatriáló állomást kereshetjük fel.

 

 

További információ:

Tourinform Hortobágy

4071 Hortobágy, Petőfi tér 1. (a Hortobágyi Csárda épületében)

Telefon: 52/589-000 • 52/369-140

E-mail: info@hnp.hu • hortobagy@tourinform.hu

 

 

 

Nyomtatás

Érdekes tartalmak

Szállás - étkezés

Szállás - étkezés

Hortobágy és környéke.

Tudj meg többet
Csomagajánlatok

Csomagajánlatok

Utazási irodák számára...

Tudj meg többet
Tájékozódj!

Tájékozódj!

Térképek, hasznos tudnivalók...

Tudj meg többet
Járműbérlés

Járműbérlés

Kerékpár, szekér, motorcsónak...

Tudj meg többet

Múzeumok, kiállítások, látnivalók

Szállás, étkezés

Tanösvények, szórakozás, fürdők, programhelyszínek

Fejlesztések, projektek

Turista információ