Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság
Turizmus - Hírek 2018-05-28

Tiszavirág Híradó – 2018

FIGYELEM! A Tisza vizének hőmérséklete idén már május végén elérte a megfelelő értéket ahhoz, hogy a kérészek nászukat ideális körülmények között megkezdhessék! A természet az idén kb. 1,5-2 héttel előrébb tart a megszokottnál. Várható, hogy június első hetében indulnak a tiszavirágzás megfigyelő túrák!

Hamarosan itt a tiszavirágzás, ezért a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság teljes működési területére kiterjedően megfigyelő szolgálatot működtet.

A Közép-Tisza és a Tisza-tó térségében már a múlt hétvégtől folyamatosan figyelik a folyót kollégáink, hogy az esetleges fejleményekről hírt adhassunk a természetbarát érdeklődőknek.

A Természetvédelmi Őrszolgálat munkatársai és az önkéntes aktivisták megfigyelései alapján tudjuk megjósolni, hogy mely helyszíneken és mikor várható majd a kérészek rajzása, s ezekhez az időpontokhoz bizonyos helyszínekre megfigyelő túrát hirdetünk.

Idén 3 helyszínen a Közép-Tiszán (Tiszakürti-arborétum), Tisza-tó térsége (Tiszafüred, Albatrosz-kikötő) és a Felső-Tiszán (Gergelyiugornya, Jánd) is hirdetünk gyalogos és hajós megfigyelő túrákat.

A tiszavirágzás elindulása és intenzitása évről évre változó, de általában június közepétől a hónap végéig tart ez a természeti jelenség, így javasoljuk minden kedves érdeklődőnek, aki szeretné megkapni a helyzetjelentéseket, hogy iratkozzon fel a TISZAVIRÁG HÍRADÓRA az alábbi felületen:

http://www.hnp.hu/hu/szervezeti-egyseg/turizmus/tiszaviragzas/oldal/tiszaviragzas-elojegyzes

Felhívjuk figyelmüket, hogy aki regisztrált a felületen, értesítéseket fognak kapni e-mail formájában az első tiszavirágok megjelenéséről, s akkor már számíthatnak arra, hogy az azt követő napokban meghirdetjük első túráinkat.

Általános információért keressék fel honlapunkat (http://www.hnp.hu/tiszaviragzas) vagy hivatalos facebook oldalunkat (https://facebook.com/HortobagyiNemzetiParkIgazgatosag).

 

 

Nyomtatás
Események

Aktuális események

HKSzCsPSzV
           01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
30           
2019. szeptember
Mondjon véleményt

Mondjon véleményt

Kitöltöm

Érdekes tartalmak

Szállás - étkezés

Szállás - étkezés

Hortobágy és környéke.

Tudj meg többet
Csomagajánlatok

Csomagajánlatok

Utazási irodák számára...

Tudj meg többet
Tájékozódj!

Tájékozódj!

Térképek, hasznos tudnivalók...

Tudj meg többet
Járműbérlés

Járműbérlés

Kerékpár, szekér, motorcsónak...

Tudj meg többet

Múzeumok, kiállítások, látnivalók

Szállás, étkezés

Tanösvények, szórakozás, fürdők, programhelyszínek

Fejlesztések, projektek

Turista információ