Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság
Turizmus - Hírek 2018-05-10

Tisztelt Természetjárók! Tiszavirágzás Rajongók!

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság 2018-ban is fontosnak tartja a tiszavirágzás jelenségére felhívni a figyelmet. Szeretnénk minél többekkel megszerettetni a természetet, a Tiszát és a természet parányi csodáit, a tiszavirágokat. A tiszavirágzás nem más, mint a rövid életű kérészfélék tömeges rajzása, amit évről évre június elejétől a hónap végéig a Tisza és mellékfolyóinak különböző szakaszán lehet megfigyelni. A rajzás nyomonkövetésére megfigyelőhálózatot hozunk létre, mely segítségével folyamatos információval látjuk el az érdeklődőket. A frissülő "Tiszavirág Híradónkból" egyrészt értesülhetnek arról, hogy éppen hol, milyen intenzitással látható a rajzás, másrészt, hogy mikor és hol fogunk megfigyelő túrákat szervezni. A túrákhoz előzetes bejelentkezés szükséges!

Azt javasoljuk, hogy aki nem szeretne lemaradni a természeti csodáról, a rajzás pillanatairól, az iratkozzon fel címlistánkra, hogy első kézből értesüljön a fejleményekről, a várható túra időpontjáról.

Hangsúlyozzuk, hogy a természet törvényeit mi sem tudjuk felülírni, az esetleges rajzás elmaradása nem róható fel a természetvédelmi őröknek, a nemzeti park munkatársainak. Sajnos egyik napról a másikra el is tűnhetnek, hogy aztán két nap múlva soha nem látott rajzást produkáljanak.

Munkatársaink mindent megtesznek, hogy a lehető legpontosabban tudjuk megjósolni, mikor lehet majd adott helyszínen ezen nem mindennapi  látványban részünk.

Hagyományosan a Közép-Tiszán Tiszakürt, a Tisza-tónál Aranyosi-kikötő (Tiszaszőlős) és Albatrosz-kikötő (Tiszafüred), a tiszafüred és Poroszló közötti Tisza-hídnál (Fehér Amúr Étterem) és a Felső-Tiszán Gergelyugornya-Jánd térségében fogjuk idén is meghirdeteni vezett gyalogos és hajós túráinkat.

Idő közben az első tiszavirágzás túrák is meghirdetésre kerültek. Tiszakürtön virágzik a Tisza!

Június 08-án (pénteken): 16.00
Június 09-én (szombaton): 16.00
Június 10-én (vasárnap): 16.00 órai kezdettel a Tiszakürti Arborétumban kezdődik a program, mely estébe nyúlik és szalonasütéssel zárul. Bővebben ITT olvashatnak az első túrákról.

Kedves Természetbarátok!

Kérjük, kövessék fgyelemmel honlapunkat és Facebook oldalunkat, hogy naprakész információt kapjanak!

A nemzeti park munkatársai nevében élményekben gazdag tiszavirágzási programot kívánok!

Danyi Zoltán osztályvezető
HNPI Oktatási és Turisztikai Osztály

Nyomtatás
Események

Aktuális események

HKSzCsPSzV
           01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
30           
2019. szeptember
Mondjon véleményt

Mondjon véleményt

Kitöltöm

Érdekes tartalmak

Szállás - étkezés

Szállás - étkezés

Hortobágy és környéke.

Tudj meg többet
Csomagajánlatok

Csomagajánlatok

Utazási irodák számára...

Tudj meg többet
Tájékozódj!

Tájékozódj!

Térképek, hasznos tudnivalók...

Tudj meg többet
Járműbérlés

Járműbérlés

Kerékpár, szekér, motorcsónak...

Tudj meg többet

Múzeumok, kiállítások, látnivalók

Szállás, étkezés

Tanösvények, szórakozás, fürdők, programhelyszínek

Fejlesztések, projektek

Turista információ