Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság
Almenü
Szezonális/Kiemelt ajánlataink
Madarászverseny
Hortobágy és környéke
HNP LátogatóközpontHortobágyi KézművesudvarDarvak VilágaCsárdák útja (kiállítások)Hortobágyi VadasparkHortobágy-halastavi KisvasútHortobágyi Vonuláskutató ÁllomásHortobágyi Csillagoségbolt-parkTanösvények, látogatható területek, látogatási szabályzatVezetett túrákKultúrtörténeti, építészeti értékekMátai Ménes és szekérprogramPusztai ÁllatparkHNP Szállás - Fecskeház Erdei Iskola
Igazgatóság egyéb bemutatóhelyei
Tiszakürti ArborétumTisza-tavi Vízi SétányBátorligeti ŐslápmúzeumKölcsey-Kende Kúria KastélykiállításNagyiváni TájházTanösvények
Egyéb programok, látnivalók
Egyéb látnivalók, programtippek HortobágyonTisza-tóTiszavirágzás
Túrázás a Hortobágyon
LóhátonKerékpárralSzekérenCsónakkalGyalogLátogatási szabályzatNemzeti parki belépőkártya
E-book (PDF)
Hortobágy-halastavi tanösvényMalomházi tanösvénySzálkahalmi tanösvényEgyek-pusztakócsi mocsarak Górési tanösvény
Hírlevél
Általános tájékoztatóHírlevél_2018. június
Turizmus - Hírek 2016-02-15

Sikeresen lezajlott az I. Hortobágyi Sasnap

 

2016. február 13-án borongós reggelre ébredtünk. A meteorológia esőt jósolt egész napra, de ez a mintegy 30 résztvevőt nem tántorította el a Kecskés-pusztai saslestől. Már a gyülekezőkor érdemes volt belenézni a teleszkópokba, melyeket a szervezők biztosítottak, ugyanis egy közeli fán máris megpillanthattuk az első rétisast.  Nem sokkal 9 óra után jó hangulatban indultunk el a szemerkélő esőben az Ohati Horgászcentrumtól. A túra első szakasza a Nyugati – főcsatorna mentén vezetett, ahol gyakran vidracsapások keresztezték utunkat. Első megállónkon, egy kisebb halastavon megpillanthattuk a nálunk telelő kontyos récéket, bütykös hattyút, valamint a nagy kócsagot.
 
 Úticélunkhoz közeledve egyre több átrepülő rétisast figyelhettünk meg, mígnem elértük a Kecskés-puszta szélében azt a pontot ahonnan jó rálátás nyílt a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság egyik sasetetőjére. A madarakat spektívekkel tanulmányoztuk, így lehetőség nyílt a különböző tollazatú korcsoportok meghatározására is. Összességében körülbelül 30 rétisas tartózkodott az etető környékén. Visszaérve az autókhoz meglepetésként forró teával és pogácsával kínáltuk vendégeinket.
 
 
 
 
 
Fotók: Váradi Péter
 
A program második része a Hortobágyi Vadasparkban folytatódott, ahol a slambuc elfogyasztása után az ott élő állatokkal lehetetett megismerkedni. Testközelből láthatták az érdeklődők a rétisas párt táplálkozás közben, a pusztai sast, fakó keselyűket, kabasólymot, vörös vércséket valamint kuvikokat.
 
Ezúton is szeretnénk megköszönni vendégeinknek , hogy az esős idő ellenére eljöttek, kitartottak a gyalogtúrán valamint a vadasparki program során is.
 
Legközelebb 2016. február 20-án szervezünk saslest, melyre minden érdeklődőt szeretettel várunk!
 
 
Váradi Péter
Oktatási és Turisztikai Osztály
Nyomtatás

Érdekes tartalmak

Szállás - étkezés

Szállás - étkezés

Hortobágy és környéke.

Tudj meg többet
Csomagajánlatok

Csomagajánlatok

Utazási irodák számára...

Tudj meg többet
Tájékozódj!

Tájékozódj!

Térképek, hasznos tudnivalók...

Tudj meg többet
Járműbérlés

Járműbérlés

Kerékpár, szekér, motorcsónak...

Tudj meg többet

Múzeumok, kiállítások, látnivalók

Szállás, étkezés

Tanösvények, szórakozás, fürdők, programhelyszínek

Fejlesztések, projektek

Turista információ