Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság
Almenü
Szezonális/Kiemelt ajánlataink
Madarászverseny
Hortobágy és környéke
HNP LátogatóközpontDarvak VilágaCsárdák útja (kiállítások)Hortobágyi VadasparkHortobágy-halastavi KisvasútHortobágyi Vonuláskutató ÁllomásHortobágyi Csillagoségbolt-parkTanösvények, látogatható területek, látogatási szabályzatVezetett túrákKultúrtörténeti, építészeti értékekMátai Ménes és szekérprogramPusztai ÁllatparkHNP Szállás - Fecskeház Erdei Iskola
Igazgatóság egyéb bemutatóhelyei
Tiszakürti ArborétumTisza-tavi Vízi SétányBátorligeti ŐslápmúzeumKölcsey-Kende Kúria KastélykiállításNagyiváni TájházTanösvények
Egyéb programok, látnivalók
Egyéb látnivalók, programtippek HortobágyonTisza-tóTiszavirágzás
Túrázás a Hortobágyon
LóhátonKerékpárralSzekérenCsónakkalGyalogLátogatási szabályzatNemzeti parki belépőkártya
E-book (PDF)
Hortobágy-halastavi tanösvényMalomházi tanösvénySzálkahalmi tanösvényEgyek-pusztakócsi mocsarak Górési tanösvény
Hírlevél
Általános tájékoztatóHírlevél_2018. június
Turizmus - Hírek 2015-04-05

Az első tavaszi kirándulás a Tisza-tavi Vízi Sétányon

 

Újra megnyitotta „kapuit” a Tisza-tó egyik közismert, egyben népszerű ökoturisztikai létesítménye

 

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai április 2-án látták vendégül a poroszlói általános iskola diákjait az idén újra nyitott Vízi Sétányra, melynek programjaiból állítottak össze egy kis ízelítőt a kilátogató szakmai partnereknek is a park munkatársai.

A madárgyűrűzési bemutató és a húsvéti kézműveskedés nagy sikert aratott. A tájékoztatón elhangzott, hogy Húsvéttól Mindenszentekig nyitva tartó ökoturisztikai létesítmény eleddig igen népszerű volt a látogatók körében, s a múlt évi műszaki üzemszünetet követően megújult építményekkel, bővülő lehetőségekkel, gazdag programkínálattal várja a látogatókat. A parti kikötőből induló menetrend szerinti járatokkal és a sétányon szakemberek által tartott szakvezetéssel együtt 1,5-2 órás program során megismerhető a Tisza-tó élővilága, jellemző növénytársulásai, karakteres fajai, a látogatók szeme előtt élik életüket a madarak, kisemlősök és más élőlények. A sétány mentén lehet megfigyelni, fotózni a táplálkozó madarakat, vidrákat, de sok esetben a fészkelésüket és fiókanevelésüket is figyelemmel kísérhetik. A látványt fokozza, hogy a madarak megtelepedését és megfigyelését segítik a kihelyezett odúkkal, a költőszigettel, kiülőfákkal továbbá betekintőkkel és kilátóval is. A Vízi Sétány közel 1,5 km-es pallósora egy kis tavat is körbefut, és egy szigeten is áthalad, ahol árnyas pihenőhelyet találhatnak a kirándulók.

A barkóscinege az egyik legszebb, legkedvesebb madárfajunk. Télen-nyáron a nádasok közelében tartózkodik. A 20-25 fős csapatok február végén párokra szakadnak, március közepétől júliusig kétszer, akár háromszor is költ.

Húsvét hétvégéjén minden napon egyedi programokkal várják a vendégeket . Szombaton egész napos gyermekfoglalkoztatót, 14 órakor a „Hazajáró madaraink” témában tartott szakvezetést, vasárnap előzőeken túl húsvéti témájú kézműveskedést, húsvét hétfőn egész napos madárgyűrűzési bemutatót kínálnak a szakemberek kicsiknek és nagyoknak, de leginkább az egész családnak.

A kézműveskedések jó idő esetén a pihenőszigeten, rossz idő esetén a madármegfigyelő házikóban kerülnek megrendezésre.

-      Parkolás a poroszlói szabadstrandnál

-      Menetrendszerinti hajójáratok indulása a Delfin kikötőből óránként

További információk:

Kemecsei Ágnes 30/985-3209

vizisetany@hnp.hu

hnp.hu/vizisetany

Csoportoknak előzetes bejelentkezés ajánlott!

Bővebben a Hortobágyi Nemzeti Park egyéb programjairól, köztük a teljes húsvéti programkínálatról a www.hnp.hu/turizmus oldalon olvashat.

Nyomtatás

Érdekes tartalmak

Szállás - étkezés

Szállás - étkezés

Hortobágy és környéke.

Tudj meg többet
Csomagajánlatok

Csomagajánlatok

Utazási irodák számára...

Tudj meg többet
Tájékozódj!

Tájékozódj!

Térképek, hasznos tudnivalók...

Tudj meg többet
Járműbérlés

Járműbérlés

Kerékpár, szekér, motorcsónak...

Tudj meg többet

Múzeumok, kiállítások, látnivalók

Szállás, étkezés

Tanösvények, szórakozás, fürdők, programhelyszínek

Fejlesztések, projektek

Turista információ