Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság
Almenü
Szezonális/Kiemelt ajánlataink
Madarászverseny
Hortobágy és környéke
HNP LátogatóközpontDarvak VilágaCsárdák útja (kiállítások)Hortobágyi VadasparkHortobágy-halastavi KisvasútHortobágyi Vonuláskutató ÁllomásHortobágyi Csillagoségbolt-parkTanösvények, látogatható területek, látogatási szabályzatVezetett túrákKultúrtörténeti, építészeti értékekMátai Ménes és szekérprogramPusztai ÁllatparkHNP Szállás - Fecskeház Erdei Iskola
Igazgatóság egyéb bemutatóhelyei
Tiszakürti ArborétumTisza-tavi Vízi SétányBátorligeti ŐslápmúzeumKölcsey-Kende Kúria KastélykiállításNagyiváni TájházTanösvények
Egyéb programok, látnivalók
Egyéb látnivalók, programtippek HortobágyonTisza-tóTiszavirágzás
Túrázás a Hortobágyon
LóhátonKerékpárralSzekérenCsónakkalGyalogLátogatási szabályzatNemzeti parki belépőkártya
E-book (PDF)
Hortobágy-halastavi tanösvényMalomházi tanösvénySzálkahalmi tanösvényEgyek-pusztakócsi mocsarak Górési tanösvény
Hírlevél
Általános tájékoztatóHírlevél_2018. június
Turizmus - Hírek 2015-03-21

Elindult fotótúra sorozatunk

"Fókuszban a Puszta"

 

A március 17-ei indító előadással a Debreceni Fotóklubban megkezdődött a Hortobágyi Nemzeti Park "fotós éve". 

Ennek keretében egynapos és kétnapos fotótúrák és fotópályázat várja az érdeklő amatőröket és profikat is. A szakvezetéses túrákon az érdeklődőket  a nemzeti park szakvezetői és fotós szakemberek is kísérik. Így a túrák során sokszor az egyébként elzárt területekre is eljuthatnak és a szakmai fogásokat is elsajátíthatják. 

A Debreceni Fotóklub tagjai keddenként 18.00 órakor találkoznak a Debreceni Ifjúsági Házban. Az e heti alkalmon Máthé András fotográfus mutatta be röviden a Hortobágy fotózásának történetét, lehetőségeit, régi, hagyományos filmes technikával és új, digitális technikával készült képek segítségével is. Hallhattunk Aszmann Ferenc, Kunkovács László és Radisics Milán munkáiról is. 

      

(Fotók: HNPI; Veres Hajnalka, Debreceni Fotóklub)

A Debreceni Fotóklub programjait megtalálják a www.debrecenifotoklub.hu oldalon. Túrasorozatunk keretében legközelebb július 7-én kedden képértékelő foglalkozásra várjuk itt az érdeklődőket.

A fotúrákról bővebben a hnp.hu/fototura oldalon olvashat. Első túráink a csillagvirág, tavaszi keltike és odvas keltike fotózására március 28-án indulnak. Jelentkezzen be, érdeklődjön a turizmus@hnp.hu címen! 

 

Ha fotózott, pályázzon is! A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság, mint szervező, a Varázslatos Magyarország Természetfotó Nonprofit Kft. közreműködésével fotópályázatot hirdet „Varázslatos Hortobágy” néven. A hét témakategóriában induló pályázatra beküldött képeket neves szakmai zsűri bírálja el hónapról hónapra. A pályázat nyitott minden regisztrált felhasználó számára, a gyermekek számára külön kategóriában is. Az eredményhirdetés és díjátadó 2015.10.25-én, a hortobágyi Darufesztivál utolsó napján lesz. Regisztráljon és töltse fel képeit a hnp.hu/varazslatoshortobagy oldalon!

 

Nyomtatás

Érdekes tartalmak

Szállás - étkezés

Szállás - étkezés

Hortobágy és környéke.

Tudj meg többet
Csomagajánlatok

Csomagajánlatok

Utazási irodák számára...

Tudj meg többet
Tájékozódj!

Tájékozódj!

Térképek, hasznos tudnivalók...

Tudj meg többet
Járműbérlés

Járműbérlés

Kerékpár, szekér, motorcsónak...

Tudj meg többet

Múzeumok, kiállítások, látnivalók

Szállás, étkezés

Tanösvények, szórakozás, fürdők, programhelyszínek

Fejlesztések, projektek

Turista információ