Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság
Almenü
Szezonális/Kiemelt ajánlataink
Hortobágy és környéke
HNP LátogatóközpontDarvak VilágaCsárdák útja (kiállítások)Hortobágyi VadasparkHortobágy-halastavi KisvasútHortobágyi Vonuláskutató ÁllomásHortobágyi Csillagoségbolt-parkTanösvények, látogatható területek, látogatási szabályzatKultúrtörténeti, építészeti értékekVezetett túrákMátai Ménes és szekérprogramPusztai ÁllatparkHNP Szállás - Fecskeház Erdei Iskola
Igazgatóság egyéb bemutatóhelyei
Tiszakürti ArborétumTisza-tavi Vízi SétányBátorligeti ŐslápmúzeumKölcsey-Kende Kúria KastélykiállításNagyiváni TájházTanösvények
Egyéb programok, látnivalók
Egyéb látnivalók, programtippek HortobágyonTisza-tóTiszavirágzás
Túrázás a Hortobágyon
LóhátonKerékpárralSzekérenCsónakkalGyalogLátogatási szabályzatNemzeti parki belépőkártya
E-book (PDF)
Hortobágy-halastavi tanösvényMalomházi tanösvénySzálkahalmi tanösvényEgyek-pusztakócsi mocsarak Górési tanösvény
Hírlevél
Általános tájékoztatóHírlevél_2018. június
Online jegyvásárlás
Összes programHortobágyi Vadaspark
Turizmus - Hírek 2021-07-27

Otthonról haza!

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság is részt vesz az Aktív Családi Napon Nyíregyházán

 

Mozgalmas, izgalmas családi nap központi helyszíne lesz július 31-én a Sóstói Múzeumfalu Nyíregyházán.

A Középkori Templomok Útja Egyesület szervezésében innen indulnak és ide érkeznek azok a vezetett kerékpár- és gyalogtúrák, melyek célja a Nyíregyháza, a Rétköz, a Sóstói-erdő megismerése. A nap folyamán Nyíregyháza és a térség több aktív és turisztikai civil szervezetének közreműködésével számos aktív és kulturális program, sportesemény közül választhatnak az érdeklődők.

Különböző nehézségű, vezetett kerékpártúrák indulnak Nyíregyháza, a Nyírség és a Rétköz felfedezésére a belépő túráktól, a teljesítménytúráig. A vezetett kerékpáros túrákra a nemzeti parktól e-bike-okat is lehet bérelni a helyszínen. Gyalogtúrák, természetjáró programok, vezetett séták keretében fedezhetik fel a Sóstói-erdőt és Sóstót. Szakvezetők, idegenvezetők mutatják be az egyes helyszíneket, és mesélnek olyan történeteket, melyeknek köszönhetően közelebb kerülhetnek a város épületeihez, a térség meghatározó és izgalmas örökséghelyszíneihez.

A túrák mellett pár órára kincskeresőkké válhatnak a vendégek. Ezt a játékos programot kifejezetten családoknak ajánlják, hogy a szülők és gyermekek közösen élhessék meg a felfedezés örömét. A sok program között akár a Nordic walking és a vízitúrázás alapjait is megtanulhatja bárki szakemberek segítségével. A Sóstói Múzeumfaluban pedig számos kulturális programmal várják az érdeklődőket 08:00-18:00 óra között, ahol fellép a Melounge zenekar.

 

A részletes program az alábbi linken található:

http://www.oroksegtura.hu/programjaink/szakmai-rendezvenyek/aktiv-csaladi-nap-nyiregyhazan

 

A program az „Otthonról Haza” rendezvénysorozat keretein belül valósul meg, melynek célja, hogy a Nemzeti Összetartozás Családi Napok gondolatköréhez kapcsolódóan aktív programokon keresztül kösse össze a határon innen és túl élő magyarokat. A rendezvénysorozat keretén belül országhatáron innen és túl egynapos túrákat és családi napokat szerveznek 2021. június közepe és augusztus közepe között, 10 hétvégén. Nyíregyháza július 31.-én ad otthont a rendezvénysorozatnak, a nap főszervezője a Középkori Templomok Útja Egyesület.

 

Forrás: Középkori Templomok Útja Egyesület

 

Nyomtatás

Érdekes tartalmak

Szállás - étkezés

Szállás - étkezés

Hortobágy és környéke.

Tudj meg többet
Csomagajánlatok

Csomagajánlatok

Utazási irodák számára...

Tudj meg többet
Tájékozódj!

Tájékozódj!

Térképek, hasznos tudnivalók...

Tudj meg többet
Járműbérlés

Járműbérlés

Kerékpár, szekér, motorcsónak...

Tudj meg többet

Múzeumok, kiállítások, látnivalók

Szállás, étkezés

Tanösvények, szórakozás, fürdők, programhelyszínek

Fejlesztések, projektek

Turista információ