Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság
Almenü
Védett területek
Nemzeti parkTájvédelmi körzetekTermészetvédelmi területekEx lege védett területekNatura 2000 területekBioszféra rezervátumErdőrezervátumVilágörökségi területRamsari területekNemzeti Ökológiai HálózatMagas Természeti Értékű TerületekVédelemre tervezett területek
Kezelési tervek, fenntartási tervek, fajmegőrzési tervek, látogatási szabályzat
Országos jelentőségű védett területek természetvédelmi kezelési terveiNatura 2000 területek fenntartási terveiVilágörökségi Terület Kezelési TerveFajmegőrzési tervekKezelési terv tervezetekLátogatási szabályzat
Aktív védelmi tevékenység
Fajmegőrzési programokÉlőhelyvédelmi programokPentezugi Vadlórezervátum"FECSKÉINK FÓKUSZBAN" program - 2019
Webkamerák
Rétisas webkameraGólyafészek kamera

Keressük 2015 Ifjú Kócsagőrét

 

2015-ben ismét meghirdettük az Ifjú Kócsagőr programot, melynek célja a természetvédelmi tevékenységek bemutatása, népszerűsítése. Az Y Triász, a Földművelésügyi Minisztérium, a 10 hazai Nemzeti Park Igazgatóság, valamint a Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatósága konstruktív együttműködésének köszönhetően az idén is színes programokkal, külföldi tanulmányúttal jutalmazzuk a program nyerteseit.
 
Az elmúlt évek tapasztalatai alapján elmondhatjuk, hogy a Prizma Junior különdíjjal jutalmazott Ifjú Kócsagőr program nagy népszerűségnek örvend az Y-generáció körében.
 
Az Y-Triász, melynek tagjai a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság, a 30Y zenekar és a Fürge Diák Iskolaszövetkezet 2013-ban elhatározta, hogy létrehozza az Ifjú Kócsagőr programot, tekintettel a fiatalok kiemelkedő szerepére a természetvédelemben.
 
A programra jelentkező 18 és 23 év közötti fiatalok egy előválogatón esnek át, majd akik bennmaradnak a szűrőn, részt vehetnek egy kéthetes szakmai gyakorlaton egy-egy természetvédelmi őr mellett az ország valamelyik nemzeti parkjában, vagy Budapest védett területein. A szakmai gyakorlat végén megrendezésre kerülő területi döntő nyertesei végül országos döntőn mérik össze tudásukat, ahol beszámolnak a gyakorlaton szerzett tapasztalatokról, ismereteikről, valamint könnyített természetvédelmi őri vizsgát tesznek. Ezt követően egy négytagú zsűri választja ki az ország Ifjú Kócsagőrét.
 
Az első helyezett természetvédelmi őr és diákja (Matula és Tutajos) nyereménye, egy ingyenes, külföldi tanulmányút a Europarc 2015 Konferenciára Regensburgba, majd ezt követően 2 nap a cseh Sumava Nemzeti Parkba.
 
Az Ifjú Kócsagőr program eddigi sikerét bizonyítja, hogy az elmúlt években több száz diák jelentkezett a programra és az utóbbi 2 évben közel száz jelentkező ismerkedhetett meg a „magyar vadonnal” és a terepi természetvédelmi feladatokkal.
 
A programmal és a jelentkezéssel kapcsolatban bővebb információ itt olvasható.
Nyomtatás

Érdekes tartalmak

Szállás - étkezés

Szállás - étkezés

Hortobágy és környéke.

Tudj meg többet
Csomagajánlatok

Csomagajánlatok

Utazási irodák számára...

Tudj meg többet
Tájékozódj!

Tájékozódj!

Térképek, hasznos tudnivalók...

Tudj meg többet
Járműbérlés

Járműbérlés

Kerékpár, szekér, motorcsónak...

Tudj meg többet

Múzeumok, kiállítások, látnivalók

Szállás, étkezés

Tanösvények, szórakozás, fürdők, programhelyszínek

Fejlesztések, projektek

Turista információ