Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság
Almenü
Védett területek
Nemzeti parkTájvédelmi körzetekTermészetvédelmi területekEx lege védett területekNatura 2000 területekBioszféra rezervátumErdőrezervátumVilágörökségi területRamsari területekNemzeti Ökológiai HálózatMagas Természeti Értékű TerületekVédelemre tervezett területek
Kezelési tervek, fenntartási tervek, fajmegőrzési tervek, látogatási szabályzat
Országos jelentőségű védett területek természetvédelmi kezelési terveiNatura 2000 területek fenntartási terveiVilágörökségi Terület Kezelési TerveFajmegőrzési tervekKezelési terv tervezetekLátogatási szabályzat
Aktív védelmi tevékenység
Fajmegőrzési programokÉlőhelyvédelmi programokPentezugi Vadlórezervátum
Webkamerák
Rétisas webkameraGólyafészek kamera

 

Megvan a 2018. évi Ifjú Kócsagőr Program területi döntőjének nyertese

 

Hétfőn tartotta a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság az idei „Ifjú Kócsagőr Program” területi döntőjét. A 2013 óta tartó országos szakmai program területi nyertese Albert Krisztián lett, aki a Szegedi Tudományegyetem környezettan BSc szakos hallgatója. Felkészítő mentora Borza Sándor természetvédelmi őr volt.

Albert Krisztián és Borza Sándor természetvédelmi őr

 

Az Ifjú Kócsagőr Program, célja, hogy minél szélesebb körben megismertesse a természetvédelmi őrök munkáját, feladatuk fontosságát és ezen keresztül a természeti értékeink védelmét. A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság, a Fürge Diák Iskolaszövetkezet és a 30y zenekar 2013-ban hozta létre az Y TriÁsz mozgalmat annak érdekében, hogy az Y-generációt bevonja az értékteremtő programokba, így jött létre az Ifjú Kócsagőr Program, mely kezdeményezéshez csatlakozott az Agrárminisztérium, a tíz hazai nemzeti park igazgatóság, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság és a Hortobágyi Nonprofit Kft. is.

Kapocsi István (Természetvédelmi Őrszolgálat vezető, általános igazgatóhelyettes) és Albert Krisztián

 

A kócsagőr jelöltek előzetesen egy kéthetes szakmai gyakorlaton vettek részt a hazai nemzeti park igazgatóságok működési területein, egy-egy természetvédelmi őr mellett. A gyakorlat folyamán ízelítőt kaptak a természetvédelmi őr hétköznapjaiból, megismerkedhettek a természetvédelemmel, majd ezt követően területi döntő keretében mérték össze tudásukat.

Az Ifjú Kócsagőr Program országos döntője a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság szervezésében valósul meg, Igazgatóságunkat Albert Krisztián képviseli majd, mentorával Borza Sándor természetvédelmi őrrel együtt.

Nyomtatás

Érdekes tartalmak

Szállás - étkezés

Szállás - étkezés

Hortobágy és környéke.

Tudj meg többet
Csomagajánlatok

Csomagajánlatok

Utazási irodák számára...

Tudj meg többet
Tájékozódj!

Tájékozódj!

Térképek, hasznos tudnivalók...

Tudj meg többet
Járműbérlés

Járműbérlés

Kerékpár, szekér, motorcsónak...

Tudj meg többet

Múzeumok, kiállítások, látnivalók

Szállás, étkezés

Tanösvények, szórakozás, fürdők, programhelyszínek

Fejlesztések, projektek

Turista információ