Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság
Nyertesek

Megválasztottuk 2015 Ifjú Kócsagőrét

 
 
Mikus László lett az év Ifjú Kócsagőre. A győztest Erdős Sarolta a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őre készítette fel.
 
 
Az „Ifjú Kócsagőr Program”, célja az Ygeneráció bevonása értékteremtő programokba, betekintés nyújtás a természetvédelembe. 2015-ben harmadszor is meghirdettük az Ifjú Kócsagőr programot, melynek célja a gyakorlati terepi természetvédelmi tevékenységek bemutatása, népszerűsítése.
 
Az Y Triász, a Földművelésügyi Minisztérium, a 10 hazai Nemzeti Park Igazgatóság, valamint a Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatósága (FÖRI) konstruktív együttműködésének köszönhetően az idén is színes programokkal, külföldi tanulmányúttal jutalmaztuk a nyertes Kócsagőrt és mentorát. Az országosan meghirdetett programban 26 fő egyetemista illetve főiskolás diák vett részt. Minden egyes jelöltnek egy-egy természetvédelmi őr volt a mentora, akiknek segítségével megismerhették a szakmát, a természetvédelem rejtelmeit, az adott nemzeti park természeti kincseit. A Kócsagőr-jelöltek egy kéthetes gyakorlatot tölthettek el a tíz hazai nemzeti park valamelyikében, majd ezt követően területi döntő keretében adtak számot gyakorlati és elméleti tudásukról. A program zárórendezvényét és az országos döntőjét 2015. október 7-től 9-ig az idén 40 éves Kiskunsági Nemzeti Parkban rendeztük meg, ahol a Kócsagőr-jelöltek bemutatták a kéthetes gyakorlaton végzett munkájukat, illetve számot adtak a természetvédelemről szerzett ismereteikről. Az öt tagú zsűri döntése alapján Mikus László teljesített a legjobban a gyakorlati és elméleti vizsgán, így ő nyerte az év Ifjú Kócsagőre címet. A legjobb páros elismerése a Matula és Tutajos díj mellett az volt, hogy október 26-27-ig részt vehetnek a Europarc 2015 konferencián Regensburgban, majd hazafelé utazva eltölthetnek még 2 napot a cseh Sumava Nemzeti Parkban.
 
Nyomtatás

Érdekes tartalmak

Szállás - étkezés

Szállás - étkezés

Hortobágy és környéke.

Tudj meg többet
Csomagajánlatok

Csomagajánlatok

Utazási irodák számára...

Tudj meg többet
Tájékozódj!

Tájékozódj!

Térképek, hasznos tudnivalók...

Tudj meg többet
Járműbérlés

Járműbérlés

Kerékpár, szekér, motorcsónak...

Tudj meg többet

Múzeumok, kiállítások, látnivalók

Szállás, étkezés

Tanösvények, szórakozás, fürdők, programhelyszínek

Fejlesztések, projektek

Turista információ