Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság

Felhívás középiskolás tanulók részére

 

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság az alábbi programokon várja az érdeklődő középiskolás tanulókat 2018. február-augusztus közötti időszakban.
 
 
1, Akciós osztálykirándulások
 
A programok május és június hónapokban hétköznapokon választhatóak.
 
I., Madárélet a halastavakon
II., „Egyszervolt” állatok a Hortobágyon és
III., Pásztorélet a Hortobágyon
Hortobágy, hazánk varázslatos szépségű tája, amely rabul ejti az ide látogatókat,
az alábbi programokkal várja a kedves érdeklődőket. A program szakvezetett múzeumlátogatást (Pásztormúzeum, Körszín, Hortobágyi Csárda, Látogatóközpont természetrajzi és „Darvak világa” kiállítása) és választhatóan halastavi madarászatot, vagy vadasparki látogatást, vagy kézművesfoglalkozást takar magában.
 
A Hortobágyi kirándulásokra jelentkezni és érdeklődni lehet:
Tel.: +36 30 849 3747, E-mail: oktatas@hnp.hu
www.hnp.hu/kornyezetineveles
 
IV., Barangolás a Tiszakürti Arborétumba
A tiszai ártéren őshonos tölgy-kőris-szil ligeterdő különleges környezetében az arborétum növény- és állatvilágával szakvezetett túrákon, játékos vetélkedőkön, kézművesfoglalkozásokon keresztül ismerkedhetnek meg, a nagyobbak pedig akár kiegészíthetik kirándulásukat egy múzeumlátogatással.
 
Az arborétum programjaira jelentkezni és érdeklődni lehet:
Tiszakürti Arborétum
E-mail: arboreta@hnp.hu
Tel.: 56/318- 338 vagy 30/732-3740, Tel/fax.: 56/568-020
www.hnp.hu/arboreta
 
V., Kirándulások a Szatmár-Beregben
A mozaikos táj és a rendkívül gazdag élővilág számos kikapcsolódási lehetőséget nyújt nemcsak a nagyoknak, hanem még a kisebbeknek is. A programon megtekinthetik a Cégénydányádi Kölcsey-Kende kúriában található kiállítást, majd szakvezetett sétán vehetnek részt a Szőlő-hegy tanösvényen vagy a csarodai Bábtava, fokozottan védett természeti területen.
 
A programra jelentkezni és érdeklődni lehet:
E-mail:szatmarbereg@hnp.hu
Tel.: 70/198-9731
 
VI., Kirándulási lehetőség Bátorligeten
A program a Bátorligeti ősláp élővilágát és kialakulását bemutató kiállítás megtekintését és egy szakvezetett sétát tartalmaz a lápra, ahol testközelből is megfigyelhetők azok a különleges botanikai és állattani értékek, melyek fennmaradásukat a terület egyedi mikroklímájának köszönhetik.
 
A programra jelentkezni és érdeklődni lehet:
E-mail:szatmarbereg@hnp.hu
Tel.: 70/198-9731
 

2, „Szitakötők, a levegő akrobatái” alkotópályázat
 
Várunk minden olyan szabadon választott technikával készült művet, amely a szitakötőkkel, azok életével kapcsolatos. Javasoljuk, minden kedves érdeklődő végezzen előzetes kutatást a szitakötők életmenetéről. Hogyan néznek ki a lárvák, amelyek a vizekben fejlődnek és mennyire különböznek tőlük a kifejlett állatok, akikkel legtöbbször a vízparton találkozhatunk, de egyesek még a nagyvárosok belsejét is meghódítják.
Az alkotások mérete és anyaga tetszőlegesen választható.
Egyénileg és csoportban is dolgozhattok, de egy nevezőtől csak egy pályázatot fogadunk el.
Az alkotásokat 4 kategóriában várjuk: óvodások, általános iskola alsó és felső tagozatos tanulói, valamint középiskolás tanulók.
 
Beküldési határidő: 2018. április 4.
 
4024 Debrecen, Sumen u. 2.. vagy 4071 Hortobágy, Petőfi tér 9.
Tel.: 30/631-3851, E-mail: pusztaidori@hnp.hu
 

3, „Vadló születik” és egyéb névadó versenyek
 
Tavasszal születnek a vadlócsikók. Elnevezésükhöz kérjük a segítségeteket.
2018-ban "V" betűvel kezdődő lány és fiúneveket várunk. Várjuk továbbá egy holló bármilyen betűvel kezdődő névötleteiteket is.
1 fő maximum 3 fiú és 3 lány nevet küldhet be fajonként. A legjobb nevek beküldői egyben az állatok örökbefogadói is lesznek. A nyertesek családjukkal együtt részt vehetnek a keresztelő ünnepségen és egy kellemes napot tölthetnek a Hortobágyi Vadasparkban.
 
Ünnepség időpontja: szeptember 8., a Vadaspark Napja
 
Beküldési határidő: 2018. augusztus 21., a vadaspark@hnp.hu e-mail címre.
 

4, Madárgyűrűző tábor – 2018. augusztus 6-10., augusztus 21-25.
 
A Magyar Madártani Egyesület és a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság közös szervezésben madárgyűrűző, önellátó tábort hirdet Európa egyik legnagyobb és legjelentősebb madárvonuló helyére, a Hortobágyi-halastóra. A gazdag madárvilág megismerése, részvétel a vonuláskutatási tevékenységben, tudományos célú madárgyűrűzés függönyhálókkal. A résztvevők szakmai irányítás mellett részben önálló munkát végezhetnek.
 
Maximum létszám 25 fő.
Ajánlott korosztály: 12 éves kortól
 
Érdeklődni lehet a pusztaidori@hnp.hu e-mail címen.
 

5, Iskolai Közösségi Szolgálat
 
A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság lehetőséget biztosít az Iskolai Közösségi Szolgálat letöltésére azon iskolák diákjai számára, akik együttműködési megállapodást kötöttek Igazgatóságunkkal. Az Iskolai Közösségi Szolgálattal kapcsolatos kérdésekben a bikkidora@hnp.hu e-mail címen várjuk megkeresésüket.
 

6, Pedagógus Nyílt Nap a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság működési területein!
 
A nemzeti park munkatársai nyílt napot szerveznek pedagógusok számára. A program során 2018. május 5-én (szombaton) lehetőség nyílik a néprajzi kiállítások megismerése mellett a Hortobágy-halastavi kisvasút, a Hortobágyi Vadaspark megtekintésére és kipróbálására, vagy a Tiszakürti Arborétum, a Cégénydányádi Kastélypark bemutatására is sor kerül egy egész napos kirándulás keretében. Azoknak az előzetesen bejelentkezett pedagógusoknak, akik a Hortobágyon szervezett Pedagógus Nyílt Napon vesznek részt, korlátozott férőhellyel ingyenes buszjáratot biztosítunk Debrecen-Hortobágy között. Akik nem Debrecenből indulnak, nekik önállóan kell megoldani az utazásukat. A regisztráció feltétlenül szükséges a nyílt nap gördülékeny előkészítése miatt. Egy intézményből maximum 4 fő jelentkezhet. Minimális létszám: 10 fő.
 
Jelentkezni lehet: Hortobágy: a katisara@hnp.hu; Tiszakürti Arborétum: arboreta@hnp.hu; Cégénydányádi Kastélypark: szatmarbereg@hnp.hu
 
Jelentkezési határidő: 2018. április 13.
 
 
 
 
A programokkal kapcsolatos bővebb információ:
Leskuné Bikki Dóra
Tel.: 30/565-7960
E-mail: bikkidora@hnp.hu
 
 
Nyomtatás

Érdekes tartalmak

Szállás - étkezés

Szállás - étkezés

Hortobágy és környéke.

Tudj meg többet
Csomagajánlatok

Csomagajánlatok

Utazási irodák számára...

Tudj meg többet
Tájékozódj!

Tájékozódj!

Térképek, hasznos tudnivalók...

Tudj meg többet
Járműbérlés

Járműbérlés

Kerékpár, szekér, motorcsónak...

Tudj meg többet

Múzeumok, kiállítások, látnivalók

Szállás, étkezés

Tanösvények, szórakozás, fürdők, programhelyszínek

Fejlesztések, projektek

Turista információ