Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság

Lezajlott az Ifjú Kócsagőr Program területi döntője

 

Tegnap tartotta meg a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság az „Ifjú Kócsagőr Program” területi döntőjét.

A programra jelentkezők egy kéthetes szakmai gyakorlaton vettek részt a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság működési területén egy-egy természetvédelmi őr mellett, majd területi döntő keretében mérték össze tudásukat.

A HNPI területi döntőjének nyertese Nagy Anna Fruzsina lett.

Az Ifjú Kócsagőrök országos döntőjét a Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatósága (FÖRI) rendezi meg 2019. szeptember 18-20. között, ahol Anna képviseli majd a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóságot. Az országos döntőn a további 9 nemzeti park igazgatóság és  FÖRI területi döntőjének nyertesei vesznek részt. Az első helyezett természetvédelmi őrt és diákot a Matula és Tutajos Díj mellett ingyenes szakmai tanulmányúttal jutalmazzuk 2019. október első felében, a lengyelországi Biebrza Nemzeti Parkban.

A 2019-ben is nagy népszerűségnek örvendő Ifjú Kócsagőr Program, célja, hogy minél szélesebb körben megismertesse a természetvédelmi őrök munkáját, feladatuk fontosságát és ezen keresztül a természeti értékek védelmét. A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság, a Fürge Diák Iskolaszövetkezet és a 30y zenekar 2013-ban hozta létre az Y TriÁsz mozgalmat annak érdekében, hogy az Y-generációt bevonja az értékteremtő programokba, így jött létre az Ifjú Kócsagőr Program, mely kezdeményezés élére állt az  Agrárminisztérium.

 

A nyertesnek gratulálunk, további sok sikert kívánunk!

Nyomtatás

Érdekes tartalmak

Szállás - étkezés

Szállás - étkezés

Hortobágy és környéke.

Tudj meg többet
Csomagajánlatok

Csomagajánlatok

Utazási irodák számára...

Tudj meg többet
Tájékozódj!

Tájékozódj!

Térképek, hasznos tudnivalók...

Tudj meg többet
Járműbérlés

Járműbérlés

Kerékpár, szekér, motorcsónak...

Tudj meg többet

Múzeumok, kiállítások, látnivalók

Szállás, étkezés

Tanösvények, szórakozás, fürdők, programhelyszínek

Fejlesztések, projektek

Turista információ