Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság

 

Kétszemközt a földikutyával

 

2018. október 13-án, szombaton az Agrárminisztérium Természetmegőrzési Főosztályának Vadonleső Programja, a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság, a Magyar Természettudományi Múzeum és a Raptorsprey LIFE Program együttes szervezésében egy izgalmas napot tölthettünk együtt a különböző programelemek résztvevőivel.

10.00 órától a DMK Józsai Közösségi Házban a Debreceni Gönczy Pál Általános Iskola tanulóival találkoztunk, akik egy előadás és egy kisfilm megnézése után játékos vetélkedőn vehettek részt. Az apró kis ajándékokon túl a délelőtt igazi nyereménye azt volt, hogy minden gyermek élőben láthatta a földikutyát.

A délutáni program 14.00 órakor kezdődött. A sajtó nyilvános rendezvényre nagy szeretettel vártuk az érdeklődőket, akik kíváncsiak voltak arra, hogy hogyan néz ki a 2018-as év emlőse, milyen élőhelyen él, hogyan viselkedik és milyen szokásai vannak. A programot kiegészítette a Józsai-legelőn, a földikutya- illetve ürge élőhelyen a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság őrszolgálati munkatársai által vezetett tematikus természetismereti séta.

A bemutatott állatok a földikutya fajmegőrzési terv alapján, áttelepítés, illetve annak részenként genetikai vizsgálatok céljából kerültek megfogásra, tartásra és bemutatásra hatósági engedély birtokában. Ezeket a példányokat lehetett Debrecenben a Józsai-legelőn élőben megtekinteni és fotózni, filmezni.

Mindenkinek köszönjük az érdeklődő részvételt!

Nyomtatás

Érdekes tartalmak

Szállás - étkezés

Szállás - étkezés

Hortobágy és környéke.

Tudj meg többet
Csomagajánlatok

Csomagajánlatok

Utazási irodák számára...

Tudj meg többet
Tájékozódj!

Tájékozódj!

Térképek, hasznos tudnivalók...

Tudj meg többet
Járműbérlés

Járműbérlés

Kerékpár, szekér, motorcsónak...

Tudj meg többet

Múzeumok, kiállítások, látnivalók

Szállás, étkezés

Tanösvények, szórakozás, fürdők, programhelyszínek

Fejlesztések, projektek

Turista információ