Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság

Meghívó

a Természetvédelem Határtalan-

 „a Nemzeti Parkok Barátai Klub“ projektben való részvételre

A Lengyel Falufejlesztési Európai Alap Alapítvány a lengyel Wolinski Nemzeti Parkkal és a  Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatósággal közösen meghívják az egyes érintett nemzeti parkok területén, vagy a nemzeti parkokkal határos, illetve azok környezetében fekvő, max. 35 ezer lakosú településeken működő általános iskolákat (vagy egyéb, korosztályban megfelelő oktatási intézményeket) a  Természetvédelem Határtalan- „a Nemzeti Parkok Barátai Klub“ oktatási pályázaton való részvételre.

„A Balti-tenger lengyel partvidékétől a magyar pusztáig“ nemzetközi pályázat

A projekt célja a lengyel Wolinski Nemzeti Park és a Hortobágyi Nemzeti Park környezetében élő fiatal generációjának természettel kapcsolatos tudásának bővítése, valamint azok bevonása különböző tevékenységekbe, melyek segítenek felépíteni a park pozitív megítélését, megismerni annak feladatait és szerepét a helyi társadalomban. A projekt fontos részét képezi a „A Balti-tenger lengyel partvidékétől a magyar pusztáig” nemzetközi pályázat, melynek keretében a tanulók elmélyítik tudásukat a lengyel Wolinski Nemzeti Parkról és a Hortobágyi Nemzeti Parkról. A növény és állatvilággal kapcsolatos tudás felmérése mellett a fiatalok számos egyéb tevékenységet is feladatul kapnak. Ezeket a pályázat résztvevői az egyes fordulók elkezdésekor fogják megtudni.

A pályázat, 6-7.osztályos, a projekt szabályzatának mellékletében említett iskolák tanulóinak szól. A két ország három-három győztes csapatának nyereménye egy 7 napos tanulmányi út a lengyel nemzeti parkban és egy 7 napos tanulmányi út a magyar nemzeti parkban. Ezen túlmenően, az a hat iskola, melyek tanulói a legtöbb pontot elérték a pályázat során, tárgyi nyereményt kapnak 1500pln összegben, a környezeti neveléssel kapcsolatos iskolai didaktikai eszközök fejlesztésére.

A projektben részt venni kívánó iskolák 2020. november 13-ig jelentkezhetnek. Az egyes iskolák korlátlan számú 3 fős csapatot benevezhetnek.

Mellékelve a Projekt Szabályzata az összes szükséges melléklettel együtt. Kérjük, ismerkedjenek meg a mellékelt anyagokkal és várjuk jelentkezésüket!

Nyomtatás

Érdekes tartalmak

Szállás - étkezés

Szállás - étkezés

Hortobágy és környéke.

Tudj meg többet
Csomagajánlatok

Csomagajánlatok

Utazási irodák számára...

Tudj meg többet
Tájékozódj!

Tájékozódj!

Térképek, hasznos tudnivalók...

Tudj meg többet
Járműbérlés

Járműbérlés

Kerékpár, szekér, motorcsónak...

Tudj meg többet

Múzeumok, kiállítások, látnivalók

Szállás, étkezés

Tanösvények, szórakozás, fürdők, programhelyszínek

Fejlesztések, projektek

Turista információ