Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság

Védett récékre vadásztak a Tisza-tónálEljárást indított a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság lopás, természetkárosítás és orvvadászat gyanúja miatt két olasz állampolgár ellen, akiket szombat délután ért tetten a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őre, a Tisza-tó Abádszalóki-medencéjében.

Lakossági bejelentést követően Igazgatóságunk természetvédelmi őre a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. halőreivel együtt a helyszínre sietett, ahol beigazolódott, hogy két olasz orvvadász csónakból lőtte a tőkésrécéket, azon belül a védett csörgőrécét, barátrécét, kercerécét és a jelenleg vadászati tilalom alá eső nyári ludat.

Az ellenőrzés során kiderült, hogy a vadászok jóval több tőkés récét lőttek a megengedettnél.

Igazgatóságunk természetvédelmi őre a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság Kiskörei Rendőrörsének munkatársával együtt, részletesen átellenőrizte a vadászokat. Az ellenőrzés során kiderült, hogy 168 tőkés récét, 3 barátrécét, 3 csörgőrécét és 3 kercerécét lőttek az orvvadászok. A védett récék természetvédelmi értéke darabonként 50.000 Ft, a tőkés récék vadgazdálkodási értéke darabonként 10.000 Ft, míg a nyári lúdé darabonként 20.000 Ft.

Az orvvadászok feltételezhetően egy hangszóró segítségével, hanggal csalogatták elő a récéket. A rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki a vadászokat.

 

Pompola Krisztián
Természetvédelmi Őrszolgálat
 

Nyomtatás

Érdekes tartalmak

Szállás - étkezés

Szállás - étkezés

Hortobágy és környéke.

Tudj meg többet
Csomagajánlatok

Csomagajánlatok

Utazási irodák számára...

Tudj meg többet
Tájékozódj!

Tájékozódj!

Térképek, hasznos tudnivalók...

Tudj meg többet
Járműbérlés

Járműbérlés

Kerékpár, szekér, motorcsónak...

Tudj meg többet

Múzeumok, kiállítások, látnivalók

Szállás, étkezés

Tanösvények, szórakozás, fürdők, programhelyszínek

Fejlesztések, projektek

Turista információ