Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság
Almenü
Haszonbérleti pályázat
Haszonbérleti pályázat
Szervezet
Az igazgatóság tevékenységi köre és működési területeSzervezeti felépítésElérhetőségekAlapító OkiratSzervezeti és Működési SzabályzatÉves szakmai beszámolók
Természetvédelmi Őrszolgálat
A HNPI Természetvédelmi ŐrszolgálataHortobágy Természetvédelmi TájegységNagykunság Természetvédelmi TájegységKözép-Tisza-Jászság Természetvédelmi TájegységBihari-sík Természetvédelmi TájegységHajdúság-Dél-Nyírség Természetvédelmi TájegységNyírség-Szatmár-Bereg Természetvédelmi Tájegység
Közérdekű adatok
Pályázati tevékenységÜvegzsebKözérdekű adatokKözérdekű adatigénylésKözbeszerzésekKözadattár
Közbeszerzések
Közbeszerzési tervek évenkénti bontásbanKözbeszerzések évenkénti bontásban
Nemzeti Parki Termék Védjegy
Nemzeti Parki Termék Védjegy pályázat 2020Nemzeti Parki TermékVédjegyeseink
Adatvédelem
Adatvédelmi tájékoztatóA HNPI adatkezelési és adatvédelmi szabályzataAdatvédelmi tisztviselő
Álláslehetőségek
Aktuális álláshirdetésekDuális képzéseink
Integritással kapcsolatos információk
Integritás tanácsadó

 

 

 
 
 
 
 
 
2014. november 6.


HORTOBÁGYI NEMZETI
PARK IGAZGATÓSÁG


SAJTÓKÖZLEMÉNY

 
TÚZOKVÉDELMI TERÜLETEKET ÉS ÉLŐHELYKEZELÉSI CÉLOKAT SZOLGÁLÓ ÁLLATÁLLOMÁNY FENNTARTÁSÁHOZ SZÜKSÉGES GÉPEKET VÁSÁROLT A HNPI.
 
Több mint 130 millió forint értékben vásárolt gépeket a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság „A Hortobágyi Nemzeti Park területén túzokvédelmi területek és élőhelykezelési célokat szolgáló állatállomány fenntartáshoz szükséges gépek beszerzése” című KEOP-3.2.0/11-2012-0001 azonosítószámú pályázat keretében. A projekt az Európai Unió és a hazai költségvetés finanszírozásában valósult meg.
 
A projekt során a HNPI vagyonkezelésében lévő és a Hortobágyi Nemzeti Park részét képező, egyrészt a túzokvédelmi célból fenntartott szántóföldi élőhelyek (fészkelő-, táplálkozó- és áttelelő helyek) fenntartásához szükséges, másrészt a természetes élőhelyek természetvédelmi kezelését biztosító állatállomány fenntartásához szükséges mezőgazdasági gépeket szereztek be.
 
A projekt védett természeti területen, illetve NATURA 2000 területeken és élőhelyeken valósult meg. Célja a kedvező természeti állapotok javítása, valamint a hazai védett és közösségi jelentőségű fajok védelme. A gépbeszerzések olyan élőhelykezelési beavatkozások elvégzését teszik lehetővé, amelyek biztosítják a projektterületre jellemző élőhelytípusok megőrzését, fejlesztését, valamint az ezeken a területeken előforduló védett élőlények életfeltételeinek hosszú távú fennmaradását.
 
A védett és egyen NATURA 2000 területeknek a beszerzett gépek révén megvalósuló kezeléssel fenntarthatók azok a természetes, természetközeli állapotok a hortobágyi szikes pusztai élőhelyeken, melyekkel a kimagasló természeti értékek, a sokszínűség tartósan fenntarthatóvá válik és a fokozottan védett túzok állománya hosszútávon megőrizhető.
 
A projekt címe: A Hortobágyi Nemzeti Park területén túzokvédelmi területek és élőhelykezelési célokat szolgáló állatállomány fenntartáshoz szükséges gépek beszerzése
 
A projekt száma: KEOP-.3.2.0/11-2012-0001
Projekt kezdete: 2012. július 19.
Projekt befejezése: 2014. szeptember 30.
Támogatás összege: 137 741 441 Ft
Kedvezményezett: Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság
Közreműködő szervezet: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
 
 
Nyomtatás

Érdekes tartalmak

Szállás - étkezés

Szállás - étkezés

Hortobágy és környéke.

Tudj meg többet
Csomagajánlatok

Csomagajánlatok

Utazási irodák számára...

Tudj meg többet
Tájékozódj!

Tájékozódj!

Térképek, hasznos tudnivalók...

Tudj meg többet
Járműbérlés

Járműbérlés

Kerékpár, szekér, motorcsónak...

Tudj meg többet

Múzeumok, kiállítások, látnivalók

Szállás, étkezés

Tanösvények, szórakozás, fürdők, programhelyszínek

Fejlesztések, projektek

Turista információ