Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság
Almenü
Haszonbérleti pályázat
Haszonbérleti pályázat
Szervezet
Az igazgatóság tevékenységi köre és működési területeSzervezeti felépítésElérhetőségekAlapító OkiratSzervezeti és Működési SzabályzatÉves szakmai beszámolók
Természetvédelmi Őrszolgálat
A HNPI Természetvédelmi ŐrszolgálataHortobágy Természetvédelmi TájegységNagykunság Természetvédelmi TájegységKözép-Tisza-Jászság Természetvédelmi TájegységBihari-sík Természetvédelmi TájegységHajdúság-Dél-Nyírség Természetvédelmi TájegységNyírség-Szatmár-Bereg Természetvédelmi Tájegység
Közérdekű adatok
Pályázati tevékenységÜvegzsebKözérdekű adatokKözérdekű adatigénylésKözbeszerzésekKözadattár
Közbeszerzések
Közbeszerzési tervek évenkénti bontásbanKözbeszerzések évenkénti bontásban
Nemzeti Parki Termék Védjegy
Nemzeti Parki Termék Védjegy pályázat 2019Nemzeti Parki TermékVédjegyeseink
Adatvédelem
Adatvédelmi tájékoztatóA HNPI adakezelési és adatvédelmi szabályzata
Álláslehetőségek
Aktuális álláshirdetések
Integritással kapcsolatos információk
Integritás tanácsadó

 

TÁJÉKOZTATÓ PROJEKTNYITÓ RENDEZVÉNYRŐL

 

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság 2018. szeptember 19-én, a Hortobágyi Nemzeti Park Látogatóközpontjában tartotta „A Túr folyó mentén fekvő romániai és magyarországi védett területek közös természetvédelmi kezelése és bemutató infrastruktúrájának fejlesztése" című, ROHU-79 azonosítószámú projektjének projektnyitó eseményét.

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság és az Erdélyi Kárpát Egyesület – Szatmárnémeti az Interreg V-A Románia-Magyarország Együttműködési Program keretében megvalósuló pályázat keretében mintegy 643 000 euró értékű természetvédelmi célú fejlesztést valósít meg - hangzott el a projekt nyilvános nyitórendezvényén szeptember 19-én, Hortobágyon.

Dr. Kovács Zita, a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója köszöntőjében kiemelte a határon átnyúló projektek különlegességét; mint ahogyan az Interreg, a természet sem ismer határokat, ezáltal a projekt célterületét alkotó Túr folyó és a Túr menti védett területekhez tartozó élőhelyek közös, mindkét országot érintő természetvédelmi kezelése és egyben turisztikai fejlesztése is megvalósulhat a projekt keretében.

Az igazgatói köszöntőt követően Habarics Béla, a Nyírség-Szatmár-Bereg Természetvédelmi Tájegység tájegységvezetője bemutatta a vizsgálandó célterületeket, ismertette a projekt célkitűzéseit és ennek érdekében elvégzendő szakmai feladatokat. Bemutatója keretében külön kiemelte a határon átnyúló közösségi jelentőségű természeti területek egységes szempontok szerint történő vizsgálatának fontosságát. Emellett felhívta a figyelmet arra, hogy a természetvédelmi kutatási feladatok mellett a projekt kiemelt fontosságúnak tartja a környékre érkező turisták és a helyi lakosság szemléletformálását, ismereteinek bővítését. 

Márk-Nagy János, az Erdélyi Kárpát Egyesület – Szatmárnémeti képviselője ismertette a projekt romániai célterületére tervezett szakmai munkát, bemutatta a projektterületen található védett és közösségi jelentőségű védett területeket, részletesen kitérve az ismert, természetvédelmi szempontból legértékesebb fajokra és vizes élőhelyekre.

Igazgatói köszöntő

Debrecen, 2018. szeptember 24.

 

                                                                           Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság

 

 

A projekt az Interreg V-A Románia-Magyarország Program keretében az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap, valamint a programban részt vevő két tagállam társfinanszírozásával valósul meg. Jelen közlemény tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.

Nyomtatás

Érdekes tartalmak

Szállás - étkezés

Szállás - étkezés

Hortobágy és környéke.

Tudj meg többet
Csomagajánlatok

Csomagajánlatok

Utazási irodák számára...

Tudj meg többet
Tájékozódj!

Tájékozódj!

Térképek, hasznos tudnivalók...

Tudj meg többet
Járműbérlés

Járműbérlés

Kerékpár, szekér, motorcsónak...

Tudj meg többet

Múzeumok, kiállítások, látnivalók

Szállás, étkezés

Tanösvények, szórakozás, fürdők, programhelyszínek

Fejlesztések, projektek

Turista információ